ESENȚIAL | Fotbalistul, funcționara și Primăria – cum se fac afaceri cu bani publici în “curtea lui Piedone” | Investigație Hotnews

15 apr. 2024
485 afișări
ESENȚIAL | Fotbalistul, funcționara și Primăria - cum se fac afaceri cu bani publici în “curtea lui Piedone” | Investigație Hotnews
ESENȚIAL | Fotbalistul, funcționara și Primăria - cum se fac afaceri cu bani publici în “curtea lui Piedone” | Investigație Hotnews | Sursa foto: Agerpres

Purtătoarea de cuvânt din Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, aspirant la Primăria Capitalei, este căsătorită cu un fost fotbalist de la Dinamo, care are o firmă foarte de succes în relația cu PS5, arată o investigație Hotnews..

Afacerea „Primăria de la 5”

Firma se numește SBA Total Small Bussines Advanced, îi aparține lui Cătălin Ilie Samoilă (soțul purtătoarei de cuvânt a PS5), are  contracte de 15 milioane de lei cu primăria și cu instituțiile publice subordonate, contracte pe care a început să le primească Cristian Popescu Piedone a fost ales primar la Sectorul 5, iar Alexandra Samoilă a devenit purtător de cuvânt al instituției.

Potrivit jurnaliștilor Hotnews, o deținută integral de soțul purtătoarei de cuvânt de la Primăria Sectorului 5 a vândut sistemele de digitalizare, alarme antiincendiu, monitoare, cartușe pentru imprimantă, calculatoare și studii de fezabilitate către primărie și alte instituțiile din subordinea PS 5.

Asta în timp ce alte două dintre companiile subordonate Primăriei lui Piedone au atribuit, aceleiași firme a soșului purtătoarei de cuvânt,  6 contracte în valoare de peste 13 milioane lei. Sunt contracte câștigate prin licitație sau sau prin procedură simplificată.

În aceeași perioadă, prin achiziție directă, Sectorul 5 a dat companiei 49 de contracte firmei Total Small. Valoarea acestor contracte prin achiziție directă a fost de 1,7 milioane lei.

Contractele de 15 milioane de lei cu Primăria lui Piedone

Contracte făcute de firma lui Cătălin Samoilă, fost fotbalist la Dinamo, cu Primăria S5 sau cu subordonatele însumează 15 milioane de lei, iar cele mai mari dintre acestea sunt:

  • Contract prestări servicii de dezvoltare modul pentru gestionarea notificărilor și alarmelor în masă prin e-mail-uri și SMS-uri în cadrul sistemului pentru digitalizarea managementului operațional al societății Salubrizare Sector 5 SA, atribuit societății prin procedură simplificată, pe 11 martie 2024. Valoarea este de 688.000 lei fără TVA.
  • Contract de prestări servicii de implementare a programului „PLĂTEŞTE PENTRU C T ARUNCI”, atribuit de Salubrizare Sector 5 societății prin licitație deschisă, pe 19 august 2023. Valoarea este de 8.393.140 lei fără TVA.
  • Contract prestări servicii de implementare și dezvoltare sistem pentru digitalizarea managementului operațional al societății Salubrizare Sector 5 SA, atribuit de Salubrizare Sector 5 SA firmei, prin licitație directă, pe 29 iulie 2023. Valoarea contractului este de 2.573.900 lei fără TVA.
  • Contract pentru achiziția unui sistem inteligent de monitorizare pentru utilajele/autovehiculele deținute de INFRASTRUCTURA S5 SA, atribuit de Infrastructură S5 firmei, prin procedură simplificată, pe 20 octombrie 2022. Valoarea contractului este de 307.551 lei fără TVA.
  • Contract pentru servicii de mentenanță sistem inteligent de monitorizare utilaje/autoturisme, atribuit de Salubrizare Sector 5, prin procedură simplificată, firmei pe 14 septembrie 2022. Valoarea contractului este de 209.300 lei fără TVA.
  • Contract pentru achiziția unui Sistem inteligent de monitorizare pentru utilajele/autoturismele detinute de SALUBRIZARE SECTOR 5 SA, atribuit de Salubrizare Sector 5, prin procedură simplificată, firmei pe 8 decembrie 2021. Valoarea contractului este de 979.897 lei fără TVA.

Citește, pe Hotnews, întreaga investigație de la Primăria condusă de Cristian Popescu Piedone.

 

Cookies