ESENȚIAL | Fără grevă STB pentru noi, bucureștenii, cu salarii mai mari pentru ei, angajații. Primăria Capitalei și sindicaliștii au ajuns la o înțelegere

19 sept. 2023
2994 afișări
ESENȚIAL | Fără grevă STB pentru noi, bucureștenii, cu salarii mai mari pentru ei, angajații. Primăria Capitalei și sindicaliștii au ajuns la o înțelegere
ESENȚIAL | Fără grevă STB pentru noi, bucureștenii, cu salarii mai mari pentru ei, angajații. Primăria Capitalei și sindicaliștii au ajuns la o înțelegere | Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Sindicaliștii STB nu vor mai face grevă generală, un protest care ar fi paralizat Bucureștiul și cu care amenință de câteva luni.

La întâlnirea de la Primăria Capitalei, sindicaliștii și reprezentanții municipalității au ajuns la o înțelegere.

Sindicaliștii STB nu mai intră în grevă generală

Discuțiile s-au purtat  între viceprimarul Stelian Bujduveanu, conducerea STB și sindicaliști, care au obținut majorarea salariului minim de la 3000 la 3.300 de lei, dar și alte modificări la contractul colectiv de muncă. 

Viceprimarul Bujduveanu a declarat, pentru Hotnews, că întâlnirea de azi a fost „o întâlnire bună”:

Astăzi am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanții sindicatului și cu conducerea STB. S-a abordat creșterea salariului minim pe economie de la 3.000 la 3.300 de lei și cum poate fi implementată această creștere, care este impactul pe care îl va avea. S-au discutat despre modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă. Cred că acest confict s-a stins, în zilele următoare vom avea draftul noului CCM, analizat de ambele părți și sperăm ca până la finalul lunii acest contract colectiv de muncă să intre în linie dreaptă. Am căzut de acord asupra acelei majorări salariale generate de creșterea salariului minim pe economie. Avem din partea conducerii sindicatului asigurările că acest conflict de muncă a fost stins.

Și sindicaliștii se declară, prin vocea lui Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din București, mulțumiți de negocierile de azi:

Putem spune că am făcut un mare pas pentru încheierea conflictului, a rămas să mai discutăm cu cei din executiv mâine-poimâine, să mergem cu o formă a contractului colectiv de muncă care poate fi înregistrat. În principiu, să spunem că am dezamorsat conflictul. Am obținut o creștere a salariului minim pe economie, de la 3000 la 3.300 lei, cât este salariul minim pe economie de la 1 octombrie. În rest am clarificat o parte din articolele din CCM care trebuie corelate cu legislația în vigoare,, mă refer la Codul muncii, Legea dialogului social, am amânat pentru următoare negociere o parte din ce nu am convenit acum. Am arătat și noi că avem disponibilitate.

Întâlnirea a avut loc la doar câteva zile după ce mandatul directorului STB, Adrian Criț a expirat, iar în locul lui la conducerea Societății de Transport București a venit  Daniel Istrate, directorul tehnic și de investiții din companie.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies