ESENȚIAL | Dacă plănuiești să pleci cu trenul din București, mâine nu poți cumpăra bilet cu rezervare de loc. CFR: Nu se emit nici carduri „Tren plus”, sistemul va fi în mentenanță

03 oct. 2023
3108 Afișari
ESENȚIAL | Dacă plănuiești să pleci cu trenul din București, mâine nu poți cumpăra bilet cu rezervare de loc. CFR: Nu se emit nici carduri „Tren plus”, sistemul va fi în mentenanță
ESENȚIAL | Dacă plănuiești să pleci cu trenul din București, mâine nu poți cumpăra bilet cu rezervare de loc. CFR: Nu se emit nici carduri „Tren plus”, sistemul va fi în mentenanță. Sursa foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Miercuri, 4 octombrie 2023, călătorii nu își vor putea cumpăra bilete de tren cu rezervare de loc. Anunțul a fost făcut de CFR Călători.

Se vor realiza lucrări de mentenanță

CFR Călători a transmis într-un comunicat de presă că achiziționarea biletelor cu rezervare de loc va fi întreruptă pe data de 4 octombrie 2023, în intervalul orar 00:00 – 12:00.

Vor fi realizate lucrări complexe de mentenanță la echipamentele centrale ale Sistemului Național de Rezervare, anunță Compania:

CFR Călători informează că, în data de 4 octombrie 2023, în intervalul orar 0:00 și 12:00, pentru realizarea unor lucrări complexe de mentenanță la echipamentele centrale ale Sistemului Naţional de Rezervare, achiziționarea biletelor cu rezervare de loc va fi întreruptă.

Totodată, în intervalul orar menționat anterior, va fi suspendată și emiterea cardurilor „Tren Plus”.

Astfel, emiterea legitimațiilor de călătorie în intervalul orar 00:00 – 12:00, din data de 04.10.2023 se va face:

  • la casele de bilete fără rezervarea locului, numai pentru ziua curentă, fără anticipaţie;
  • prin sistemul online și la automatele amplasate în stații numai la trenurile fără regim de rezervare;

CFR le amintește călătorilor că pentru cumpărarea biletelor au la dispoziție următoarele canale de vânzare:

  • aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • automatele de vânzare bilete din gări;
  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Studenții beneficiază de 90% reducere la biletele de tren

După ce au protestat în Piața Gării de Nord și au făcut mai multe sesizări la CFR, studenții beneficiază, în sfârșit, de reducerea de 90% promisă la biletele de tren.

Inițial, CFR le-a acordat, cu întârziere, reducerea de 90%, însă doar la achizițiile făcute la casele de bilete. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care tinerii au continuat protestul.

Acum, studenții își pot achiziționa bilete reduse atât online, de pe aplicația CFR Călători, cât și fizic, de la casele de bilete situate în gări.

Te-ar putea interesa și:

Cookies