ESENȚIAL | Copii care trăiesc în unul dintre cele mai scumpe cartiere din București stau la ore în geci și cu pături pe ei. Învață în containere neîncălzite, care n-au nici WC

11 oct. 2023
10261 afișări
ESENȚIAL | Copii care trăiesc în unul dintre cele mai scumpe cartiere din București stau la ore în geci și cu pături pe ei. Învață în containere neîncălzite, care n-au nici WC
ESENȚIAL | Copii care trăiesc în unul dintre cele mai scumpe cartiere din București stau la ore în geci și cu pături pe ei. Învață în containere neîncălzite, care n-au nici WC. Sursa foto: Facebook/ Scoala Gimnazială Maria Rosetti

Mai mulți copii care trăiesc în Floreasca, unul dintre cele mai scumpe cartiere din București, sunt nevoiți să stea la ore îmbrăcați în geci și cu pături pe ei. Elevii de la Școala Maria Rosetti din cartierul Floreasca învață în containere, iar acestea nu au nici toalete. Părinții nu sunt mulțumiți de condiții.

Copii care trăiesc în unul dintre cele mai scumpe cartiere din București stau la ore în geci și cu pături pe ei

Vara aceasta, Primăria Sectorului 2 a pus containere în curtea unității de învățământ din Floreasca, iar acum, când temperaturile au scăzut considerabil, copiii sunt nevoiți să stea la ore cu gecile pe ei. În containere nu există convectoare pentru încălzire, iar dimineața este foarte frig în sălile de clasă, temperaturile fiind de 7-8 grade Celsius, potrivit HotNews.ro.

Nici toalete nu există în aceste containere, iar elevii sunt nevoiți să-și facă nevoile în interiorul școlii, distanța fiind mare.

Mai mulți părinți au declarat pentru HotNews.ro că elevii au stat la ore cu geci și pături pe ei, iar marți, 10 octombrie 2023, nu au mai fost trimiși la școală din acest motiv.

Aceste containere au fost montate la sfârșitul lunii august, sunt containere pentru 5 săli de clasă. Din păcate nu sunt adecvate activității didactice, sunt ca acelea pentru șantier, nu au holuri, nu au grupuri sanitare care să asigure un mediu propice pentru copii. Mai mult, nu au nici convectoarele acelea pentru încălzire, încă așteptăm să fie montate, nu se știe când, și de câteva zile, de când a scăzut temperatura foarte mult, copiii au în sala de clasă 7-8 grade, cât este și afară. Părinții s-au organizat să aducă aeroterme, dar nu cred că aceasta este o soluție, fiindcă nu știu dacă sunt sigure, se poate întâmpla o tragedie. Marți, mai mulți copii au fost ținuți acasă din cauza aceasta, a explicat unul dintre părinți, pentru sursa citată.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a transmis că până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi montate aparate de aer condiționat în containere, iar în vacanța de la finalul lunii octombrie vor ajunge și convectoarele și va fi instalat și un container cu toalete.

Citește, pe HotNews.ro, întregul articol despre elevii din Floreasca care învață de câteva zile cu geci și pături pe ei.

Cookies