ESENȚIAL | Ciucu, către Nicușor Dan: să se muncească în 3 ture la Podul Grant, pentru scurtarea perioadei de execuție: Azi, la 17 încetase lucrul. Dacă e vorba de bani, contribuie și S6

17 oct. 2023
1214 Afișari
ESENȚIAL | Ciucu, către Nicușor Dan: să se muncească în 3 ture la Podul Grant, pentru scurtarea perioadei de execuție: Azi, la 17 încetase lucrul. Dacă e vorba de bani, contribuie și S6
ESENȚIAL | Ciucu, către Nicușor Dan: să se muncească în 3 ture la Podul Grant, pentru scurtarea perioadei de execuție: Azi, la 17 încetase lucrul. Dacă e vorba de bani, contribuie și S6 | Sursă foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Primarul Ciprian Ciucu îi cere lui Nicușor Dan să suplimenteze forța de muncă de la Podul Grant, astfel încât activitatea să se desfășoare în trei schimburi (24/7).

Edilul transmite că Primăria pe care o conduce este dispusă să se implice financiar pentru grăbirea lucrărilor de consolidare.

Ciprian Ciucu cere activitate în 3 ture la Podul Grant

Restricțiile de circulație pentru continuarea lucrărilor de pe Podul Grant au fost instituite luni, data de 16 octombrie 2023. Mai precis, circulația rutieră a fost închisă pe pod, pe sensul de mers dinspre Calea Crângași către Str. Turda.

Tot luni a început și calvarul șoferilor din București. Cu toate că traficul din Capitală nu a fost nici înainte unul fluid, de la începutul săptămânii, bucureștenii au fost nevoiți să stea și câte trei ore în coloană pentru a ajunge la muncă.

Blocajele și timpii mari de așteptare au adus nemulțumirea cetățenilor. Aceștia au cerut PMB să găsească o soluție pentru a decongestiona traficul.

Un astfel de apel a făcut și primarul Ciprian Ciucu, care a declarat ieri că Sectorul 6 este complet blocat din cauza lucrărilor efectuate la pod:

După închiderea de către PMB a circulației pe Podul Grant, Sectorul 6 este blocat. Se circulă extrem de greu.(…)

Fac apel la Primăria Capitalei să se alăture, cu propria Poliție Locală, eforturilor de dirijare a traficului, sa iasă din Centru și în astfel de situații să vină și în cartiere.

Edilul a revenit și marți, 17 octombrie, cu un mesaj către Nicușor Dan. Mai precis, îi cere primarului general să organizeze activitatea pe 3 schimburi, astfel încât timpul de execuție să fie scurtat. Iată mesajul:

Astăzi, la ora 17.00, la Podul Grant încetase lucrul.

Fac acest apel public la domnul Primar General să discute cu constructorul și să organizeze activitatea pe 3 schimburi, 24/7! În așa fel ar putea reduce perioada de execuție de la 6 luni, la 3, 4 luni.

Lucrări-Podul-Grant
Lucrările de la Podul Grant | Sursă foto: Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu a transmis și că, în cazul în care fondurile reprezintă o problemă, Primăria pe care o conduce este dispusă să contribuie financiar:

Dacă constructorul solicita fonduri suplimentare din cauza forței de muncă, mai scumpă pe timpul nopții, Primăria Sectorului 6 se poate implica financiar și ajuta.

Foarte mulți oameni ne cer soluții, inclusiv mie, domnule Primar General, deși lucrarea (legitimă, de altfel) vă a aparține.

Lucrările de consolidare și de reabilitare ce sunt realizate la acest moment pe pod au ca termen de finalizarea luna martie 2024.

Nici mijloacele de transport public nu sunt mai rapide

Fie că alegi să pleci cu mașina sau cu STB-ul, daca trebuie să treci prin zona Podului Grant, este garantat că nu vei ajunge la timp la destinație.

Un bărbat din București și-a exprimat nemulțumirea fată de Primărie printr-o postare pe Facebook. Acesta a povestit cum drumul de 30 de minute, pe care un copil trebuia să îl facă până la școală, a ajuns să dureze două ore și jumătate.

Cel mic a plecat de acasă la ora 07:40, însă a pierdut primele ore, ajungând la destinație abia la 10:00.

Bucureșteanul care a povestit întâmplarea școlarului a transmis că lucrările ar fi trebuit să fie făcute pe timp de vară, când traficul era mai lejer. Omul a declarat și că este profund dezamăgit de situația creată:

Nu știu cine sunt vinovații pentru această situație, cel mai probabil un cumul de responsabilități de la Primăria Capitalei, a Sectorului 6, poliția locală și rutieră, nesimțirea proverbială a șoferului bucureștean, obișnuit să meargă pe linia de tramvai fără să riște vreo amendă etc.

Indiferent cine și în ce proporție e vinovat, rezultatul – faptul că un copil trebuie să facă 2,5 ore până la școală – mi-se pare chintesența eșecului unei administrații, a spus Sorin Z. într-o postare pe Facebook.

Ce soluții propune PMB

În urma valului de nemulțumiri și al traficului infernal din zona podului, luni seară, Primăria Capitalei a transmis o serie de măsuri de fluidizare a zonei.

Printre acestea se numără:

  • Suplimentarea numărul de polițiști rutieri care să dirijeze traficul,
  • Modificarea digramelor semafoarelor din intersecțiile:
    • Șoseaua Orhideelor X Bulevardul Dinicu Golescu,
    • Bulevardul Dinicu Golescu X Strada Witting.
  • Montarea delimitatoarelor pe traseul tramvaielor 11 și 44 de la Maternitatea Giulești până la Bulevardul Constructorilor,
  • Suplimentarea numărului de tramvaie de pe liniile STB 11 și 44.

Rămâne de văzut dacă Primăria va veni și cu alte măsuri sau dacă cele propuse deja, și prezentate mai sus, vor fi suficiente pentru decongestionarea traficului rutier din zona Podul Grant.

Cookies