ESENȚIAL | Cea mai lungă vară din București e acum, în octombrie. ANM ne anunță temperaturi de ștrand cam toată săptămâna, doar joi și vineri e nițel răcoare

23 oct. 2023
1113 Afișari
ESENȚIAL | Cea mai lungă vară din București e acum, în octombrie. ANM ne anunță temperaturi de ștrand cam toată săptămâna, doar joi și vineri e nițel răcoare
ESENȚIAL | Cea mai lungă vară din București e acum, în octombrie. ANM ne anunță temperaturi de ștrand cam toată săptămâna, doar joi și vineri e nițel răcoare | Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan

ANM anunță care este prognoza meteo pentru București. În perioada 23-27 octombrie, temperaturile înregistrate vor fi de peste 25 de grade Celsius.

Prognoza specială pentru București – luni, 23 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie ne transmite cum va fi vremea în București în această săptămână. Ziua de luni vine cu temperaturile ridicate și cu soare, astfel că locuitori Capitalei nu trebuie să se îmbrace foarte gros.

Conform prognozei speciale, valabilă pentru ziua de 23 octombrie 2023, maxima termică înregistrată va fi de 28 de grade Celsius. Cerul va fi în mare parte însorit, iar vântul o să bată moderat, viteza media a rafalelor de vânt fiind de 13 km/h.

Pe timp de seară, temperatura scade considerabil. Astfel că, minima termică înregistrată va fi de 10 grade Celsius. Cerul se va menține senin, iar rafalele de vântul vor avea o viteză medie de circa 13 km/h.

Pe final de săptămână, temperaturile scad

Primele zile ale săptămânii vin cu temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, cu toate astea, joi și vineri va fi ceva mai frig în Capitală.

Iată cum va fi vremea, conform meteorologilor:

Marți

Temperatura maximă va fi de 26 de grade Celsius, iar cerul va fi mai mult noros. Vântul bate moderat, viteza medie a rafalelor fiind de 17 km/h.

Pe timp de seară, temperatura scade până la 8 grade Celsius. Cerul se va mențin înnorat, iar cântul de domolește. Rafalele vor avea o viteză media de 11 km/h.

Miercuri

La mijloc de săptămână, temperatura crește iar. Maxima termică va fi de 28 de grade Celsius, iar cerul va fi în are parte senin. Cu toate astea, vântul o să bată puternic. Viteza medie a rafalelor va fi de 26 de km/h.

Noaptea, minima termică ajunge la 10 grade Celsius. Cerul va fi înnorat, iar rafalele de vânt vor avea o viteză media de 17 km/h.

Joi

De joi temperatura scade și există posibilitatea să avem parte și de averse slabe în Capitală. Maxima termică va fi de 26 de grade Celsius. Cerul va fi parțial înnorat, iar rafalele de vânt vor avea o viteză de 33 de km/h.

Pe timp de noapte, temperatura scade până la 12 grade Celsius. Cerul va fi senin, iasă vântul se menține puternic. Rafalele vor avea o viteză medie de 28 de km/h.

Vineri

Și ultima zi a săptămânii vine cu temperaturi ceva mai scăzute, iar cerul se va menține înnorat. Maxima termică va fi de 25 de grade Celsius. Vântul va avea o viteză media de 19 km/h.

Peste noapte, cerul va fi senin. Minima termică înregistrată va fi de 12 grade Celsius, iar vântul o să bată puternic. Rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 35 de km/h.

Cookies