ESENȚIAL | Cât a costat “Poarta Eroilor”, tunelul cu aripi metalice prin care trece tramvaiul la Eroii Revoluției. Dl Băluță e foarte încântat de lucrarea de milioane de euro

21 mai 2024
4356 afișări
ESENȚIAL | Cât a costat “Poarta Eroilor”, tunelul cu aripi metalice prin care trece tramvaiul la Eroii Revoluției. Dl Băluță e foarte încântat de lucrarea de milioane de euro
ESENȚIAL | Cât a costat “Poarta Eroilor”, tunelul cu aripi metalice prin care trece tramvaiul la Eroii Revoluției. Dl Băluță e foarte încântat de lucrarea de milioane de euro | Sursa foto: Daniel Băluță/Facebook

Despre intersecția de la Eroii Revoluției, cu „Poarta Eroilor” drept spectaculos element central, primarul Sectorului  4, Daniel Băluță, spune constant că reprezentă  „o mare transformare urbană” a zonei, dar și un „reper urbanistic”.

Reamenajarea intersecției de la Eroii Revoluției, unde noul șantier a fost deschis în primăvara lui 2022, circulația auto a fost re resistematizată, s-a făcut pasaj pietonal subteran, carosabilul și trotuarele au intrat în reabilitare, inclusiv pe străzi adiacente zonei (Mitropolit Dosoftei, Mitropolit Iosif, Mitropolit Grigore) și, desigur, a fost ridicat tunelul cu aripi prin care trece tramvaiului, o uriașă structură metalică al cărei rol este, în esență, doar decorativ.

„Poarta Eroilor”, tunelul cu aripi metalice de la Eroii Revoluției: peste 5 milioane de euro

Primăria Sectorului 4 spune, pentru prima dată, răspunzând întrebărilor HotNews, cât a costat transformarea. Toată reamenajarea zonei a fost 25,2 milioane de euro, din care numai „Poarta Eroilor” a fost 5,3 milioane. În banii ăștia a intrat și reamenajearea peisagistică:

În privința reamenjării peisagistice, este de menționat faptul că aceste lucrări au însemnat refacerea și înființarea de noi spații verzi, pe ambele trotuare, precum și gazonarea liniei de tramvai în zona noii stații STB.

„Poarta Eroilor”, mai amintește HotNews, are un rol decorativ; „aripile de metal” nu susțin decât linia de contact a liniei de tramvai și delimitează stația STB.

Tot  parte a proiectului de reamenajare a zonei, la intersecția de la Eroii revoluției a fost pus un gard viu de iederă și de caprifoi pe gardul cimitirului Bellu, s-au refăcut spațiile verzi de pe marginea trotuarelor și din intersecție și a fost pus gazon pe linia de tramvai.

Luna trecută, primarul Daniel Băluță anunța că intersecția de la Eroii Revoluției începe să se elibereze. Că asfaltarea e aproape gata, la fel și amenajarea spațiilor verzi, Mai spunea că în pasajul pietonal subteran au fost montate și corpurile de iluminat.

Cookies