ESENȚIAL | Bugetul Capitalei pentru anul 2024, supus la vot a patra oară. Consilierii Generali PNL și PSD spun că va fi aprobat

22 mart. 2024
273 Afișari
ESENȚIAL | Bugetul Capitalei pentru anul 2024, supus la vot a patra oară. Consilierii Generali PNL și PSD spun că va fi aprobat
ESENȚIAL | Bugetul Capitalei pentru anul 2024, supus la vot a patra oară. Consilierii Generali PNL și PSD spun că va fi aprobat. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Pentru a patra oară, bugetul Capitalei este supus la vot, vineri, 22 martie 2024. Ședința extraordinară a fost convocată de grupul Consilierilor Generali PNL și PSD, la sediul Primăriei Capitalei.

UPDATE: Consilierii Generali au votat bugetul Capitalei pentru 2024. Proiectul a fost aprobat, în unanimitate, cu 51 de voturi „pentru”.

Bugetul Capitalei, supus la vot a patra oară

Încă de marți, 20 martie, municipalitatea a anunțat că grupul Consilierilor Generali PNL și PSD din Consiliului General al Municipiului București (CGMB) a convocat ședința extraordinară pentru, vineri, 22 martie, ora 10:00, la sediul Primăriei Municipiului București.

Pe ordinea de zi se află Proiectul de hotărâre privind bugetul Municipiului București 2024. Proiectul de buget a fost respins în ședințele anterioare de 3 ori. De această dată, liderii PNL și PSD au declarat că bugetul va fi votat.

Încă de miercuri, Nicușor Dan a spus că „o să avem un buget, în sfârșit”

Încă de miercuri, primarul Capitalei a spus că bugetul Bucureștiului pentru anul 2024 va fi aprobat vineri, 22 martie, după ce a discutat cu liderii PNL și PSD:

Am avut o discuție azi dimineață cu liderii consilierilor PNL și PSD, ca să ne armonizăm pe această ședință din 22 martie, de poimâine. Ei mi-au spus ce au de gând să facă și care e modificarea la buget pe care vor să o propună. Sunt în contact cu Direcția Economică din Primărie, ca lucrurile să se întâmple și pe 22 martie, după cum au spus ei, o să avem un buget, în sfârșit, a declarat Nicușor Dan, pentru Digi24.ro, potrivit Agerpres.

Primarul Capitalei, convins că bugetul va fi votat azi, a mai spus că, astfel, vor putea fi plătite facturile întârziate pentru spitale, administrarea străzilor sau furnizori.

Nicușor Dan a precizat că nu va fi micșorat bugetul pentru investiții prin amendamentul susținut de PSD și PNL. În acest sens, a transmis că Primăria Capitalei urmează să mai primească 700 de milioane de lei din fonduri europene, bani care, în prezent, nu figurează în proiectul de buget.

VIDEO

Cookies