ESENȚIAL | Bucureștenii din zona Brățării vor avea, în sfârșit, transport public. Autobuzele 253 și 330 vor opri în 4 stații noi. STB modifică traseele din 28 octombrie

26 oct. 2023
3602 Afișari
ESENȚIAL | Bucureștenii din zona Brățării vor avea, în sfârșit, transport public. Autobuzele 253 și 330 vor opri în 4 stații noi. STB modifică traseele din 28 octombrie
ESENȚIAL | Bucureștenii din zona Brățării vor avea, în sfârșit, transport public. Autobuzele 253 și 330 vor opri în 4 stații noi. STB modifică traseele din 28 octombrie | Foto simbol: Facebook - STB

TPBI anunță că locuitorii din zona Titan-Brățării vor beneficia de transport public în comun de sâmbătă, 28 octombrie. Bucureștenii au făcut numeroase solicitări către STB și Primăria Sectorului 3 pentru asigurarea transportului și în această zonă și, în sfârșit, călătorii vor putea să folosească noile stații.

TPBI introduce autobuze în zona Titan – Brățării

TPBI anunță că locuitorii din zona Titan-Brățării, din partea de est a Capitalei, vor beneficia de transport în comun, începând de sâmbătă, 28 octombrie. Au fost finalizate lucrările la noul terminal Parcul Teilor.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov mai spune că a dat curs numeroaselor solicitări primite, astfel că a dispus extinderea liniilor de autobuz 253 și 330 către aceste zone rezidențiale noi, care nu beneficiau până acum de acest serviciu.

Astfel, traseele liniilor 253 și 330 vor fi modificate, pe ambele sensuri, de la intersecția Str. Liviu Rebreanu/ Bd. 1 Decembrie 1918 pe Str. Liviu Rebreanu, Str. Brățării, Drumul Gura Făgetului, până la terminalul „Parcul Teilor”.

Autobuzele liniilor 253 și 330 vor opri, pe noul traseu, în stațiile:

  • „Parcul Teilor” (coborâre și urcare),
  • „Gura Siriului”,
  • „Vărăști”,
  • „Stan Constantin” (pe ambele sensuri),
  • „Bd. 1 Decembrie 1918”, pe sensul spre terminalul „Parcul Teilor”.

Linia 253 va funcționa între terminalele „Spitalul Fundeni” și „Parcul Teilor” pe traseul: terminal „Spitalul Fundeni”, Șos. Sportului, Șos. Colentina, Șos. Fundeni, Șos. Morarilor, Str. Lucrețiu Pătrășcanu, Str. Constantin Brâncuși, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Liviu Rebreanu, Str. Brățării, Drumul Gura Făgetului, terminal „Parcul Teilor” și retur.

Linia 330 va funcționa între terminalele „Parcul Teilor” și „Complex Comercial Băneasa”, după cum urmează: terminal „Parcul Teilor‟, Drumul Gura Făgetului, Str. Brățării, Str. Liviu Rebreanu, Str. Câmpia Libertății, Str. Baba Novac, Șos. Mihai Bravu, Pasajul Muncii, Șos. Ștefan cel Mare, Str. Barbu Văcărescu, Str. Aviator Alexandru Șerbănescu, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, Str. Pană Buescu, terminal „Complex Comercial Băneasa” și retur.

TPBI anunță că traseul liniei 330 va fi modificat de la intersecția Str. Liviu Rebreanu/ Str. Câmpia Libertății prin Str. Câmpia Libertății, Str. Baba Novac, Șos. Mihai Bravu, apoi traseul de bază. Autobuzele vor circula pe carosabil, pe ambele sensuri, pe Șoseaua Mihai Bravu, între Str. Baba Novac și Pasajul Muncii (inclusiv), și nu pe calea de rulare a tramvaielor, așa cum se întâmpla până acum.

Pe Strada Baba Novac și pe Strada Câmpia Libertății, autobuzele liniei 330 vor opri în toate stațiile, comun cu linia 311.

Pe sensul spre terminalul „Parcul Teilor”, la intersecția Șos. Mihai Bravu / Str. Baba Novac, autobuzele liniilor 330 și 311 vor efectua opriri în ambele stații „Baba Novac” amplasate înainte de intersecție (pe Șos. Mihai Bravu, actuala stație pentru linia 311) și după intersecție (pe Str. Baba Novac, comun cu linia N104).

Sursa foto: TPBI
Sursa foto: TPBI

Robert Negoiță a vorbit despre introducerea unor autobuze în zona Brățării

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, le spunea locuitorilor, în cadrul unei întâlniri de pe 3 octombrie, că își dorește ca mijloace de transport în comun să fie introduse în zona Brățării, aproape de Parcul Teilor.

În această zonă nu există mijloace de transport, cele mai apropiate fiind la cel puțin 20 de minute distanță de Parcul Teilor. De la stația de metrou „Nicolae Teclu”, de exemplu, până la Parcul Teilor, distanța este de 20 – 25 de minute de mers pe jos.

Primarul spunea atunci că a purtat mai multe discuții cu STB în legătură cu introducerea unei linii de autobuz în zona Brățării. Inițial, PS3 și STB au stabilit că trebuie construite întâi două stații, cu toate marcajele corespunzătoare.

PS3 a făcut stațiile, a trasat marcajele respective și a comunicat acest lucru și conducerii STB.

Ulterior, Robert Negoiță i-a acuzat pe cei de la STB că aveau cerințe suplimentare, precum băi la capăt de linie și locuri de odihnă pentru șoferi.

Primarul susținea că aceste cerințe i s-au părut deplasate.

Într-un răspuns oferit de STB pentru B365 în legătură cu această situație, compania de transport public spunea că atunci când stațiile vor fi gata, inclusiv lucrările care includ și racorduri la rețelele de utilități, STB va fi gata să introducă mijloace de transport în zona Brățării.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies