ESENȚIAL | Benzi unice pentru STB pe trasee majore dintre centrul și nordul Capitalei. Apar pe bulevardele Regele Mihai, Kiseleff și Aviatorilor | VIDEO

25 oct. 2023
3151 Afișari
ESENȚIAL | Benzi unice pentru STB pe trasee majore dintre centrul și nordul Capitalei. Apar pe bulevardele Regele Mihai, Kiseleff și Aviatorilor | VIDEO
ESENȚIAL | Benzi unice pentru STB pe trasee majore dintre centrul și nordul Capitalei. Apar pe bulevardele Regele Mihai, Kiseleff și Aviatorilor | VIDEO | Sursa foto: stelian Bujduveanu/FB

Ideea de a introduce benzi unice pentru STB pe traseele de transport în comun care fac legătura între centrul și nordul Capitalei este ceva mai veche.

În această seară, viceprimarul Stelian Bujduveanu anunță, pe pagina sa de Facebook, că decizia a fost luată: se vor face noi culoare unice dedicate transportului public.

Pe ce bulevarde de pe axa centru-nord se introduc benzi unice pentru STB

Stelian Bujduveanu anunță că trei sunt bulevardele care vor avea benzio dedicate exclusiv autobuzelor STB: Regele Mihai, Kiseleff și Aviatorilor.

Benzi unice pe B-dul Regele Mihai I

Viceprimarul Bujduveanu explică: zona centrală a bulevardului aretrei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Strada Primo Nebiolo.

Culoar STB pe Șoseaua Kiseleff

Aici, din cele 4 benzi de circulație, banda 1 va fi rezervată transportului public. PMB va realiza și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alexandru Averescu, Docenților, Arhitect Ion Mincu și Monetăriei.

Modificările de pe Bulevardul Aviatorilor

Yot viceprimarul Bujduveanu spune că, pe tronsonul cuprins între Strada Arhitect Ion Mincu și Piațța Charles de Gaulle, pe sensul spre Piața Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor.

Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general, mai spune Bujduveanu, care completeză:

Conectăm noile benzi cu cele pe care le-am făcut, în această vară, pe strada Radu Beller și pe Calea Floreasca. Noile autobuze electrice BMC vor circula cu mare viteză pe aceste noi culoare unice.

VIDEO | Simulare benzi unice STB pe axa centru-nord

Nota B365.ro – ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies