ESENȚIAL | BEM: Numărarea voturilor la Sectoarele 1 și 2 s-a încheiat, rezultatele vor fi anunțate curând. Clotilde Armand și Radu Mihaiu continuă să acuze fraude

15 iun. 2024
17517 afișări
ESENȚIAL |  BEM: Numărarea voturilor la Sectoarele 1 și 2 s-a încheiat, rezultatele vor fi anunțate curând. Clotilde Armand și Radu Mihaiu continuă să acuze fraude
ESENȚIAL | BEM: Numărarea voturilor la Sectoarele 1 și 2 s-a încheiat, rezultatele vor fi anunțate curând. Clotilde Armand și Radu Mihaiu continuă să acuze fraude | Sursa foto: C. Armand, Radu Mihaiu/Facebook

Biroul Electoral al Municipiului București (BEM) anunță că numărătoarea voturilor s-a încheiat la Sectoarele 1 și 2 din București, acolo unde Clotilde Armand și radu Mihaiu, candidații USR la alegerile din 9 iunie și primari în funcție care ar fi pierdut alegerile  – acuză, de o săptămână, nereguli și fraude.

BEM: Numărarea voturilor la S1 și S2 e gata, mai sunt de verificat procese verbale

Reprezentanții BEM au transmis, pentru Hotnews, că iar rezultatele alegerilor pentru primăriile din Sectorul 1 și Sectorul 2 vor fi anunțate săptămâna viitoare:

Din cauza numărului mare de procese verbale care trebuie verificate, rezultatele finale vor fi săptămâna viitoare.

La Sectorul 1, Clotilde Armand a reclamat fraude la alegerile pentru funcția de primar încă din prima zi de după vot.La scurt timp, a  invocat nereguli și colegul său de partid, primarul în funcție al Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Mihaiu, care a cerut renumărarea voturilor, vorbește despre „Metoda suveica”.

Toate acestea în timp ce contracandidații din 9 iunie ai celor 2 – George Tuță la Sectorul 1 și Rareș Hopincă la Sectorul 2 – se declară învingători, așa cum au arătat rezultatele exit-poll și cele parțiale.

Ambii mai spun că acuzațiile de fraudă sunt, de fapt, refuzul celor doi primari în funcție de a acceptat că au fost învinși.

Clotilde Armand și Radu Mihaiu acuză fraudă la S1 și S2 prin „Metoda Suveica”

Primarul în funcție al Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat aseară că a făcut plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Sector 1, pe care îi acuză de  abuz în serviciu și falsificare a documentelor și evidențelor electorale:

Avem probe din care rezultă că fraudele electorale au fost mușamalizate la nivelul BES Sector 1, la indicațiile reprezentantului PSD.  Nu vorbim de simple erori, sunt fraude electorale grosolane, într-o singură secție am găsit zeci de buletine de vot în plus, în urnă,  față de numărul de persoane care au votat. PSD și PNL au folosit într-un mod organizat metoda Suveica cu buletinele de vot neștampilate care au dispărut din datele centralizate și care sunt de negăsit pentru autoritățile din România.

Radu Mihaiu invocă și el „metoda Suveica”, pe care o explică astfel. printr-o postare pe Facebook:

Apar primele dovezi că în Sectorul 2 s-a folosit metoda suveica

Ce înseamnă asta? E cea mai veche metodă de cumpărare de voturi.

Pasul 1 – se sustrag buletine cu ștampile de control din secții (poza 1, 2)

Pasul 2 – faci rost de o ștampilă cu votat, tușieră iei de la librărie.

Pasul 3 – alegi un punct de întâlnire unde cei dispuși să-și vândă votul primesc buletinele ștampilate

Pasul 4 – se prezintă în secția lor unde lasă buletinele aduse de afară și de unde scot buletinele primite de la comisie

Pasul 5 – se repetă procesul de câte ori e nevoie și unde e nevoie

Radu Mihaiu mai spune că a depus plângere in rem pentru astfel de practici. 

Cookies