ESENȚIAL | Bărbatul din București care și-a urmărit soția în trafic, a spart geamul mașinii și a lovit-o de mai multe ori a fost arestat. Voia să fugă din țară

23 apr. 2024
306 afișări
ESENȚIAL | Bărbatul din București care și-a urmărit soția în trafic, a spart geamul mașinii și a lovit-o de mai multe ori a fost arestat. Voia să fugă din țară
ESENȚIAL | Bărbatul din București care și-a urmărit soția în trafic, a spart geamul mașinii și a lovit-o de mai multe ori a fost arestat. Voia să fugă din țară | Sursă foto: Facebook - Poliția Capitalei

Un bărbat de 53 de ani și-a urmărit soția în trafic, a spart geamul mașinii și a lovit-o de mai multe ori cu un obiect greu. A fost prins la graniță, când încerca să fugă din țară.

Bărbatul a fost reținut de oamenii legii, fiind ulterior emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său.

A fost arestat bărbatul din București care și-a bătut soția

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Secția 4 au emis un mandat de aducere, la data de 20 aprilie 2024, pe numele unui bărbat în vârstă de 53 de ani. Acesta este suspectat de comiterea infracțiunilor de violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice, a transmis astăzi Poliția Capitalei.

Potrivit informațiilor oferite de poliție, incidentul a avut loc pe data de 18 aprilie 2024, când bărbatul în cauză și-a urmărit soția în trafic:

La data de 18 aprilie 2024, Secția 4 Poliție a fost sesizată, în jurul orei 22.00, de către o femeie, în vârstă de 38 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trafic, soțul ei ar fi urmărit-o, iar când aceasta a oprit mașina, în dreptul unui imobil din Sectorul 1, bărbatul i-ar fi spart geamul cu un obiect contondent, după care ar fi agresat-o fizic, lovind-o de mai multe ori, cu acel obiect.

În urma unor investigații, poliția a descoperit că bărbatul intenționa să fugă din țară, motiv pentru care a fost pus în consemn la graniță. Acesta a fost depistat ulterior de către Poliția de Frontieră Timiș, la un punct de trecere a frontierei.

Inculpatul a ajuns la audieri

Suspectul a fost adus la sediul Secției 4 de Poliție pentru audieri, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

Pe baza probelor adunate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior a fost emis mandatul de arest preventiv pentru 30 de zile. Investigațiile sunt încă în desfășurare.

Această intervenție a poliției demonstrează determinarea autorităților de a combate infracțiunile grave și de a asigura protecția victimelor violenței domestice.

IGPR anunță că a crescut procentajul înregistrat în domeniul violenței domestice față de anul trecut

Numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut cu 2,4%, în primele trei luni ale anului 2024, comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 13.307 la 13.628.

Cea mai mare pondere, de aproape 60%, o reprezintă „lovirea sau alte violențe”. Din totalul victimelor infracțiunilor de violență domestică, 2.507 sunt bărbați, 9.641 sunt femei, iar 2.262 sunt minori, anunță IGPR.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse Între Femei și Bărbați a pus la dispoziția vicimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact:

  • 0800.500.333

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies