ESENȚIAL | Banda unică STB pe axa centru-nord, la final de faza 1 pe Bd. Aviatorilor. În acest proiect de sistematizare a traficului mai sunt incluse Bd. Regele Mihai și Șoseaua Kiseleff

22 nov. 2023
5496 Afișari
ESENȚIAL | Banda unică STB pe axa centru-nord, la final de faza 1 pe Bd. Aviatorilor. În acest proiect de sistematizare a traficului mai sunt incluse Bd. Regele Mihai și Șoseaua Kiseleff
ESENȚIAL | Banda unică STB pe axa centru-nord, la final de faza 1 pe Bd. Aviatorilor. În acest proiect de sistematizare a traficului mai sunt incluse Bd. Regele Mihai și Șoseaua Kiseleff | Sursă foto: Facebook-Stelian Bujduveanu

Lucrările la banda unică pentru STB, ce va face legătura între nordul și centrul orașului au avansat.

Stelian Bujduveanu le-a transmis cetățenilor că a fost finalizată prima etapă a proiectului prin care urmează să fie sistematizat traficul de pe Bulevardul Regele Mihai I, Șoseaua Kiseleff și Bulevardul Aviatorilor.

Banda unică STB pe axa centru-nord, la final de faza 1

Marți, 21 noiembrie 2023, Stelian Bujduveanu a anunțat că a fost finalizată prima etapă din proiectul de sistematizare a traficului din zonele unde urmează să fie introduse benzi dedicate transportului public (STB).

Această etapă a presupus trasarea marcajelor rutiere, amplasarea separatoarelor de sens și amplasarea noilor indicatoare rutiere pe Bulevardul Aviatorilor.

De asemenea, viceprimarul a anunțat că urmează să fie finalizate și lucrările de pe tronsonul cuprins între Strada Arh. Ion Mincu și Piața Charles de Gaulle, sensul de mers către Piața Charles de Gaulle.

Mijloacele de transport public vor circula mai rapid

Benzile unice pentru STB au rolul de a micșora timpul pe care bucureștenii îl petrec în mijloacele de transport public în comun. Astfel că, după realizarea acestora, autobuzele nu vor mai fi nevoite să piardă zeci de minute în traficul din oraș.

După cum transmitea viceprimarul Capitalei la începutul lunii noiembrie 2023, benzile vor face legătura între nordul și centrul orașului. Acestea începe din zona Piața Presei și vor continua pe:

  • Bulevardul Regele Mihai I

Zona centrală prevede 3 benzi de circulație: două benzi spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo.

  • Șoseaua Kiseleff

Din total de 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Vor fi amenajate și patru stații noi cu platformă. Acestea vor fi amplasate la intersecțiile cu străzile Mareșal Alexandru Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei.

  • Bulevardul Aviatorilor

Pe porțiunea de drum cuprinsă între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Charles de Gaulle, pe sensul spre Piața Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor.

Pe porțiunea de drum cuprinsă între Bulevardul Beijing și Piața Charles de Gaulle, pe sensul spre Piața Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general.

Cookies