ESENȚIAL | Autorii atacului cumplit din Centrul Vechi sunt, încă, de negăsit. O tânără a fost bătută cu sălbăticie și abandonată într-o curte interioară. E un miracol că a supraviețuit

26 feb. 2024
33513 Afișari
ESENȚIAL | Autorii atacului cumplit din Centrul Vechi sunt, încă, de negăsit. O tânără a fost bătută cu sălbăticie și abandonată într-o curte interioară. E un miracol că a supraviețuit
ESENȚIAL | Autorii atacului cumplit din Centrul Vechi sunt, încă, de negăsit. O tânără a fost bătută cu sălbăticie și abandonată într-o scară de bloc. E un miracol că a supraviețuit | Sursa foto: Agerpres

Au trecut mai mult de 24 de ore de la teribilul atac din Centrul Vechi unde, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o tânără de 25 de ani a fost bătută cumplit și apoi abandonată în curtea interioară a unei clădiri.

Atacatorii sau atacatorul – încă nu este clar dacă e vorba despre una sau mai multe persoane – sunt, încă, de negăsit.

Barbaria din Centrul Vechi

București, Centrul Vechi, o noapte de weekend primăvăratic. Adică un moment dintre acelea în care zona se umple de bucureșteni și turiști, ceea ce s-a întâmplat și sâmbătă spre duminică. 

Cu toate acestea, până acum, nimeni nu a putut spune nimic polițiștilor despre persoana sau persoanele care au atacat-o pe tânăra de 24 de ani, apoi au abandonat-o în curtea interioară a unei clădiri de pe strada Covaci, unde a agonizat până la 4.30 dimineața, când, în sfârșit, cineva  a auzit-o și a sunt la 112.

Chipul și hainele tinerei îi erau acoperite de sânge, iar asupra ei polițiștii nu au găsit niciun document și nu a putut fi identificată. 

Tânăra atacată în Centrul Vechi și câteva date statistice înficoșătoare

Statisticile oficiale de anul trecut arată că, în 10 din cele 12 luni ale anului 2023, polițiștii au fost sesizați în peste 80 de mii de cazuri de violență domestică. Cele mai multe dintre victime erau femei – vorbim despre 9 din 10! Dintre aceste 80 de mii de cazuri, jumătate au fost în mediul rural, jumătate în urban.  

În 60% dintre situațiile raportate poliției e vorba despre loviri, iar în 12% dintre cazuri, de amenințare.

Unde se produc aceste agresiuni împotriva femeilor? Majoiritatea, acasă – aproape 36.00 anul treacut, dar este înmfricoșător de mare și numărul violențelor  din în spaţiul public, unde anul tyrecut au fost peste :7.500.

Dar numărul acestor barbarii e, de fapt, mult mai mari. Reprezentanți ai ONG-urilor și asistenți sociali spun constant că 80% dintre cazurile de agresiuni rămân neraportate.

Alte știri din București din ultimele ore:

Cookies