ESENȚIAL | Atenție, de mâine urmează stația Tudor Arghezi! Tot de mâine ne putem lăsa mașinile în parcarea Park&Ride de acolo. Cum vor circula trenurile

14 nov. 2023
2940 Afișari
ESENȚIAL | Atenție, de mâine urmează stația Tudor Arghezi! Tot de mâine ne putem lăsa mașinile în parcarea Park&Ride de acolo. Cum vor circula trenurile
ESENȚIAL | Atenție, de mâine urmează stația Tudor Arghezi! Tot de mâine ne putem lăsa mașinile în parcarea Park&Ride de acolo. Cum vor circula trenurile. Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță/ Mobilitate Urbană Sector 4

Veste bună pentru bucureștenii din Sectorul 4: mâine se deschide stația de metrou Tudor Arghezi. Primăria Sectorului 4 a anunțat ora deschiderii, precum și modul în care vor circula metrourile.

Trenurile vor circula în sistem pendulă

Primăria Sectorului 4 a anunțat într-un comunicat că pe data de 15 noiembrie 2023 se va deschide stația de metrou Tudor Arghezi. Începând cu ora 11:30, aceasta va deveni operațională.

Conform graficului aprobat de Metrorex, circulația metrourilor se va face într-un sistem de tip pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni.

Ulterior, după finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, preluarea fluxului de călători se va face „în lung”, de la stația Tudor Arghezi, până la stația Pipera.

Intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi, într-o primă fază, de 8 minute, pentru ca apoi, acest interval să fie redus la 4 minute.

Totodată, mâine va fi dată în folosința bucureștenilor și parcarea de tip park&ride, care are o capacitate de peste 350 de locuri, ce deservește noua stație de metrou.

Metrorex speră ca lucrările de automatizare să fie gata până la finalul acestui an

Directorul Metrorex, Mariana Miclăuș, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că motivul pentru care metrourile vor circula în sistem pendulă după deschiderea stației Tudor Arghezi este că sistemul de semnalizare și automatizare se află încă în derulare.

Totodată, directorul Metrorex a transmis că lucrările vor fi continuate sub supravegherea specialiștilor Metrorex și că speră ca acestea să fie terminate până la finalul acestui an:

Până la sfârșitul anului ne-am propus ca acest sistem de semnalizare și automatizare, prin supravegherea de către specialiștii noștri a constructorului care implementează acest contract, să poată fi realizat.

Astfel, circulația să se poată desfășura, cum spunem noi, în lung, Pipera-Stația Tudor Arghezi.

Te-ar putea interesa și:

Cookies