ESENȚIAL | Adrian Criț nu mai este directorul general STB. Mandatul i-a expirat vineri, iar Consiliul de Administrație nu s-a întrunit pentru prelungirea lui

17 sept. 2023
914 Afișari
ESENȚIAL | Adrian Criț nu mai este directorul general STB. Mandatul i-a expirat vineri, iar Consiliul de Administrație nu s-a întrunit pentru prelungirea lui
ESENȚIAL | Adrian Criț nu mai este directorul general STB. Mandatul i-a expirat vineri, iar Consiliul de Administrație nu s-a întrunit pentru prelungirea lui. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Adrian Criț nu mai este directorul general al Societății de Transport București (STB). Mandatul i-a expirat vineri, iar Consiliul de Administrație al STB încă nu s-a întrunit pentru o nouă prelungire.

Adrian Criț pleacă de la STB în timpul conflictului între executiv și sindicaliști

Potrivit unor surse Gândul, lui Adrian Criț, care era directorul general al Societății de Transport București, i-ar fi expriat vineri, 15 septembrie, mandatul. Astfel, acum nu mai deține postul de director general în STB.

Consiliul de Administrație al STB ar fi trebuit să se întrunească pentru o nouă prelungire, însă, acest lucru nu s-a întâmplat.

Sursele spun că Adrian Criț ar putea deveni secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Fostul director pleacă de la STB în timpul conflictului între executiv și sindicaliști, conflict care ar putea genera o grevă generală în transportul public.

Pentru a remedia sau chiar rezolva problema, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a invitat sindicatul STB la o ultimă rundă de negocieri, astfel încât să se găsească soluții pentru a evita o nouă grevă generală la nivelul STB.

Întâlnirea va avea loc marți

Primăria Capitalei intervine pentru aplanarea conflictului colectiv de muncă de la nivelul Societății de Transport București (STB). Stelian Bujduveanu a trimis o invitație oficială la o întâlnire de lucru către principalul sindicat STB (Sindicatul Transportatorilor din București).

La întâlnire ar trebui să fie discutate, în detaliu, propunerile Sindicatului și găsirea unor soluții care să împiedice greva.

Întâlnirea va avea loc marți, la data de 19 septembrie 2023, la sediul PMB.

Amintim că, la data de 31 august a expirat contractul colectiv de muncă la nivelul Societății de Transport București, iar negocierile pentru un nou CCM au eșuat. Acesta ar fi motivul pentru care sindicaliștii doresc să pornească o grevă generală.

Te-ar putea interesa și:

Cookies