ESENȚIAL | 8 camioane pline se plimbă de astăzi pe sub vortexul de la Pasajul Europa Unită. Daniel Bălță anunță că au început testele de rezistență pentru podul de la Metalurgiei

03 nov. 2023
23634 Afișari
ESENȚIAL | 8 camioane pline se plimbă de astăzi pe sub vortexul de la Pasajul Europa Unită. Daniel Bălță anunță că au început testele de rezistență pentru podul de la Metalurgiei
ESENȚIAL | 8 camioane pline se plimbă de astăzi pe sub vortexul de la Pasajul Europa Unită. Daniel Bălță anunță că au început testele de rezistență pentru podul de la Metalurgiei | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Încă puțin și bucureștenii vor putea să circule pe Pasajul Europa Unită (Metalurgiei), din Sectorul 4. Lucrările sunt tot mai aproape de finalizare, iar Daniel Băluță a anunțat că de astăzi se fac teste de rezistență pentru construcție.

Se fac teste de rezistență pe Pasajul Europa Unită

Weekendul acesta se anunța a fi unul important pentru PS4, în ceea ce privește pasajul „Europa Unită”, aflat la intersecția dintre  Bulevardului Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele.

Edilul Daniel Băluță le-a transmis bucureștenilor că de vineri (3 noiembrie 2023) vor fi demarate testele de rezistență pentru noul pod construit în Sectorul 4.

Astfel că, 8 camioane încărcate, care au o greutate totală de 320 de tone, se vor plimba pe sub construcția de tip vortex a pasajului:

Vom avea, la propriu, un weekend cu greutate la pasajul „Europa Unită”!🚧🚦

Opt camioane încărcate, însumând peste 320 de tone, au ajuns deja în șantier și urmează să fie folosite pentru a testa rezistența construcției și comportamentul acesteia în diferite scenarii de utilizare.

De asemenea, aceste teste se vor desfășura și pe parcursul zilei de sâmbătă (4 noiembrie 2023). Primarul a anunțat ca va reveni cu detalii în orele ce urmează.

Teste de rezistență de Pasajul Europa Unită
Teste de rezistență de Pasajul Europa Unită | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Când trebuia să fie gata podul

Pasajul a fost realizat pentru a decongestiona o zonă extrem de aglomerată din București. Este vorba despre intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și strada Turnu Măgurele.

Lucrările la acest important obiectiv de infrastructură au fost începute în anul 2022, în luna februarie. La momentul respectiv, termenul pentru finalizare anunțat a fost de 18 luni de la emiterea ordinului de începere.

Cu toate astea, termenul a fost depășit deja de câteva luni. Pasajul Europa Unită ar fi trebuit să fie finalizat în luna august 2023. Acum, în noiembrie 2023, acesta nu este încă dat în circulație.

Pasajul Europa Unită, cunoscut de oameni și sub numele de „Pasajul Metalurgiei” are o lungime totală de 650 de metri și dispune de câte două benzi de circulație pe fiecare sens de mers.

Costurile pentru realizarea acestuia s-au ridicat la aproximativ 18 milioane de euro.

Cookies