ESENȚIAL | 6 șantiere Termoenergetica, de azi, în București. Unde se fac reparații în rețeaua de termoficare și, mai ales, cine și cât rămâne fără apă caldă

27 mai 2024
1801 afișări
ESENȚIAL | 6 șantiere Termoenergetica, de azi, în București. Unde se fac reparații în rețeaua de termoficare și, mai ales, cine și cât rămâne fără apă caldă
ESENȚIAL | 6 șantiere Termoenergetica, de azi, în București. Unde se fac reparații în rețeaua de termoficare și, mai ales, cine și cât rămâne fără apă caldă

Comania Municipală Termoenergetica București anunță, printr-un comunicat, 5 șantiere de reparații deschise de azi în oraș.

Cele 6 șantiere Termoenergetica

Potrivit companiei de termoficare, de astăzi se fac lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei primare, în zone din sectoarele: 2, 4, 5 și 6 ale Capitalei. Asta înseamnă că bucureșteni din toate aceste sectoare rămân fără apă caldă.

1. Șantierul de la Ștefan cel Mare

Pe Magistrala 2 Sud – conductă Dn 700mm, în cadrul Lotului 5, Obiectivul 5 din POIM, în zona Șoselei Ștefan cel Mare din Sectorul 2, se vor executa lucrările de demontare a tronsonului de conductă veche și de montare a unei porțiuni de aproximativ 700 de metri de conducte noi.

Tot în această perioadă vor fi executate operațiunile de tăiere și montare a două curbe de conductă cu aceeași dimensiune. Lucrările impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 13 puncte termice din acest sector până în data de 03 iunie 2024, ora 23.00.

În cadrul acestui obiectiv, după oprirea tehnologică și finalizarea tuturor lucrărilor va fi dat în folosință un traseu nou de aproximativ 1200 de metri din cei 2500 de metri prevăzuți în contractul finanțat din fonduri europene. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1975, această porțiune de rețea având aproape 50 ani de funcționare.

2. Șantierul Termoenergetica din Pantelimon

Termoenergetica anunță că, în zona străzii Bodești și a Șoselei Pantelimon din Sectorul 2, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către șapte puncte termice, până în data de 28 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1992, această porțiune de rețea având aproape 32 de ani de funcționare.

3. Lucrări Termoenergetica în zona Reșița

Aici, e vorba de rețeaua termică primară aferentă Magistralei Progresu Berceni, conductă Dn 200 mm, în cadrul Lotului 4, Obiectivul 20, din POIM, în zona Reșița din Sectorul 4. Aici, sse vor executa lucrări de înlocuire a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 13 puncte termice, până în data de 1 iunie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1976, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.

4. Se schimbă conducte pe strada Malcoci

În zona străzii Malcoci din Sectorul 5, se lucrează tot la conducte din rețeaua termică primară

La controlul efectuat pe tronsonul de conductă au fost identificate 4 spărturi din care două necesită decopertarea căii rutiere. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către cinci puncte termice, până în data de 31 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1978, această porțiune de rețea termică primară având aproape 46 de ani de funcționare.

5. Șantierul din Giulești

Un alt șantier Termoenergetica este în zona străzii Calea Giulești din Sectorul 6. aici, se lucrează la finalizarea lucrărilor de reparații pe o lungime de 400 m de conductă cu același diametru impune sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către patru puncte termice, până în data de 28 mai 2024, ora 23.00:

Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1966, această porțiune de rețea având aproape 60 de ani de funcționare.

6. Săpături Termoenergetica și pe Iuliu Maniu

Șantierul din zona Bulevardul Iuliu Maniu, din Sectorul 6, presupune finalizarea lucrărilor de reparații pe o lungime de 60 de metri de conductă cu același diametru, anumță Termoenergetica:

Lucrările impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către trei puncte termice, până în data de 31 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1970, această porțiune de rețea termică primară având aproape 52 de ani de funcționare.

Termoenergetica mai anunță că „finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, în măsura în care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat. ne cerem scuze pentru disconfortul creat

 

Cookies