Eșec total în CL S1. Proiectele privind reorganizarea Poliţiei Locale şi digitalizarea parcărilor, respinse din nou. Amenințări cu iz de scandal

04 feb. 2021
105 Afișari
Eșec total în CL S1. Proiectele privind reorganizarea Poliţiei Locale şi digitalizarea parcărilor, respinse din nou. Amenințări cu iz de scandal

 Proiectele privind reducerea funcţiilor de conducere în cadrul Poliţiei Locale şi digitalizarea atribuirii parcărilor de reşedinţă au fost respinse în şedinţa Consiliului Local Sector 1 de miercuri, pentru a doua oară.

Prima dată ele au fost respinse la precedenta şedinţă a Consiliului Local.

Proiectul privind organigrama Poliţiei Locale a fost respins miercuri cu 15 abţineri şi 12 voturi pentru iar cel privind digitalizarea atribuirii parcărilor de reşedinţă, cu 16 abţineri şi 11 voturi pentru.

„Avem o situaţie foarte gravă într-o instituţie a statului ce ar fi trebuit să lucreze în folosul comunităţii, nu în folosul mafiei de tot felul. (…) A sosit timpul curăţeniei”, a spus primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, înainte de a se vota proiectul privind Poliţia Locală.

Un polițist local spune că este amenințat

Un poliţist local a vorbit în cadrul şedinţei despre ameninţările primite de la un coleg de-al său pe motiv că ar fi unul dintre cei care aduc la cunoştinţa anumitor persoane ce se întâmplă în Poliţia Locală.

„Înţeleg că avem de-a face cu un grup infracţional la Poliţia Locală foarte extins (…). Mi se pare o situaţie foarte gravă, care pe noi, consilierii sectorului 1, ne depăşeşte în totalitate, însă în această situaţie mi se pare mult mai potrivit poate să facem o anchetă generală la Poliţia Locală, să sistăm orice schimbare, reorganizare şi să lăsăm organele de drept să-şi asume o anchetă penală generală, în care toată lumea să treacă printr-un proces de selecţie şi după ce primesc avizul acesta să mai vorbim”, a afirmat consilierul Adrian-Viorel Oianu.

Viceprimarul Ramona Porumb menţiona la şedinţa precedentă de consiliu local că procesul de digitalizare reprezintă o idee foarte bună, susţinută în totalitate, dar se bazează pe un regulament căruia îi lipseşte o procedură foarte clară de aplicare.

În altă ordine de idei, Consiliul Local a decis în şedinţa de miercuri să adopte un proiect privind transmiterea din administrarea Consiliului Local a terenurilor şi clădirilor aferente unui număr de patru spitale în administrarea unităţilor sanitare publice respective.

Cele patru spitale sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Hotărârea a fost adoptată cu 18 voturi pentru şi nouă abţineri.

„Chiar avem o urgenţă legată de predarea acestor spitale. (…) Trebuie să le predăm către PMB. Sunt nişte demolări care trebuie făcute sau este o investiţie a Băncii Mondiale care trebuie dusă la capăt”, a afirmat Clotilde Armand.

Consilierul local PSD Cristian Tudose a opinat că ar fi fost necesar să existe o solicitare scrisă din partea Primăriei Capitalei. „Să avem toţi consilierii proba solicitării din partea Primăriei Capitalei şi asumarea Primăriei Capitalei că duce aceste lucruri la bun sfârşit”, a explicat Tudose.

Primarul Clotilde Armand a declarat că „USL trăieşte la Sectorul 1”, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis după şedinţa de consiliu local.

„USL trăieşte la Sectorul 1! Şi trăieşte bine: consilierii PNL şi PSD au blocat, pentru a doua oară, eliminarea corupţiei din Poliţia Locală. (…) Şedinţa de Consiliu Local a Sectorului 1 de astăzi în care trebuia să discutăm despre spitale, şcoli, reforma Poliţiei Locale şi despre digitalizarea ADP a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare”, a spus Clotilde Armand.

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a reiterat pe Facebook că formaţiunea sa nu poate gira iniţiative unilaterale, fie ele şi ale unor „parteneri”, prin care s-ar da peste cap viaţa tuturor bucureştenilor din comunitate, referindu-se la discuţiile în contradictoriu cu primarul Clotilde Armand din şedinţa Consiliului Local Sector 1 de miercuri.

Cookies