Eşec al Poliţiei Capitalei: Un tânăr a murit înjunghiat pe stradă, în timpul unor razii de amploare

de:
01 oct. 2012
1 afișări
Eşec al Poliţiei Capitalei: Un tânăr a murit înjunghiat pe stradă, în timpul unor razii de amploare

În timp ce un tânăr de 16 ani se zbate între viaţă şi moarte, iar prietenul său, de aceeaşi vârstă, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timpul acţiunii de amploare demarate de forţele de ordine, Poliţia Capitalei se laudă în special cu neregulile depistate în domeniul legislaţiei rutiere, după cum se precizează şi în comunicatul de presă publicat pe site-ul propriu.

Cei doi tineri de 16 ani victime ale atacurilor cu cuțite, au petrecut până dimineaţa alături de grupul lor de prieteni. În timp ce se întorceau acasă, ei au fost atacaţi, exact în noaptea în care „polițiștii bucureșteni și-au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a faptelor antisociale, în special a celor comise cu violență sau care tulbură ordinea și liniștea publică”. Ferentari este o zonă cunoscută pentru faptele violente și dezordinea stradală, aici derulându-se inclusiv atacuri cu împușcături, dar zona nu pare să nu fi fost în vizorul polițiștilor. Criminalul nu a fost identificat nici până acum.

În ciuda gravităţii faptelor, în raportul Poliţiei Capitalei, publicat după raziile de amploare, la care au participat peste 670 de agenţi, nu se precizează nimic despre acest caz. „În urma acţiunii organizate de Poliţia Capitalei în noaptea de 28/29 septembrie a.c., au fost constatate 40 de infracţiuni şi aplicate 589 de sancţiuni contravenţionale. În acest context, poliţiştii bucureşteni au verificat 76 de societăţi comerciale, instituind, totodată, şi 26 de filtre rutiere, prin care au fost verificate 1.199 autovehicule. Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat 40 de infracţiuni prin care erau încălcate prevederile Codului Penal şi a legilor privind combaterea traficului şi a consumului ilicit de droguri, prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, protecţia drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, a normelor privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi încălcări ale regimului circulaţiei rutiere”, precizează Poliţia Capitalei, în raportul întocmit în urma acţiunii de amploare din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit oamenilor legii, în timpul raziilor de amploare au fost aplicate 589 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 159.830 de lei, pentru nerespectarea normelor legale privitoare la regimul circulaţiei rutiere şi a activităţilor de taximetrie, a prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, încălcarea unor norme de conviețuire socială, cât şi pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Poliţiştii bucureşteni au verificat 76 de unităţi comerciale, 60 de obiective asigurate cu pază şi au organizat 26 de filtre rutiere.

Chiar şi după acţiunea oamenilor legii, faptele antisociale au continuat în spațiul public. O zi mai târziu, un alt bărbat a fost înjunghiat, într-o benzinărie din cartierul Băneasa, în urma unui scandal, declanşat după ce un bărbat şi o femeie au aruncat cu pietre în alte două persoane.

Cookies