Un escroc Crypto a fost reținut de polițiști, după ce ar fi păcălit o femeie cu o monedă digitală inventată.
Bărbatul a determinat-o pe femeie să-i dea 85.000 de euro, în perioada 2020-2021.
Conform G4Media, femeia era medic stomatolog, iar bărbatul i-ar fi spus că va urma să faca mulți bani dintr-o nouă critptomonedă pe care o va lansa, precum și din alte afaceri unde el poate intermedia.
Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București- Sector 1 a pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în Capitală, într-un dosar penal privind infracțiunile de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată:
La data de 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 1 au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.”
Bărbatul a păcălit-o pe femeie să îi dea suma de 85.000 de euro sub pretextul „afacerii” sale, prezentându-i contracte sau facturi fictive.
Acțiunea s-a petrecut în perioada 2020-2021, conform Poliției Capitalei:
Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 2020 – 2021, prin prezentarea unor pretexte nereale, un bărbat ar fi determinat o femeie să îi remită 85.000 de euro, menținând-o în eroare prin prezentarea de contracte sau facturi fictive”
În urma percheziției efectuate, au fost ridicate mai multe documente și obiecte cu valoare probatorie, telefoane mobile și medii de stocare, a mai transmis Poliția Capitalei.
Persoana vizată a fost condusă la audieri și față de aceasta s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Poliția Capitalei a mai precizat că:
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”
Te-ar putea interesa și: