Escrocherii cu celule stem la clinici din Bucureşti

de:
18 nov. 2010
1 afișări
Escrocherii cu celule stem la clinici din Bucureşti

Stem Safe a trimis în străinatate ilegal sânge placentar recoltat la naşterea copiilor. Agenţia Naţională de Transplant avertizează că pe piaţă există zeci de firme şi de clinici care-şi înşală în acest fel clienţii, arată Realitatea.net.

Clinica Stem Safe sustine că oferă servicii de crio-stocare a celulelor stem pentru 3.600 de lei. Pentru fiecare an de stocare, clientii plăteau 190 de lei. Pe site, clientul are la dispozitie două numere de telefon, o adresă de e-mail şi un link pentru a da click, cu promisiunea că va fi contactat. Alte ferestre virtuale îl conduc către o clinică specializată în obstetrică-ginecologie din strada Părintele Galeriu. Niciun reper nu arată că aici ar funcţiona o clinică-depozit de celule stem, ci o policlinică finanţată prin programul de dezvoltare Regio.

Reprezentantul firmei, Gabriel Anastase, le-a spus anchetatorilor că este văr cu Roberta Anastase. Preşedinta Camerei Deputatilor susţine însă că nu ar fi rude. Dosarul Stem Safe este acum pe masa procurorilor DIICOT.

Doar trei bănci sunt acreditate, la această oră, în România, pentru păstrarea celulelor stem. O alta este în curs de a fi autorizată. În schimb, există mai multe firme autorizate pentru importul-exportul de ţesuturi umane.

România are legi extrem de stricte în privinţa regimului materialului genetic. Oricine le încalcă riscă până la 10 ani de închisoare.

Cookies