Escrocherie în numele MAI

de:
02 nov. 2013
0 afișări
Escrocherie în numele MAI

În urma acestor sesizări, au fost alertate structurile specializate de combatere a criminalităţii informatice, care verifică informaţiile semnalate, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din MAI

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe site-ul propriu un mesaj prin care avertizează cetăţenii să nu dea curs solicitărilor de pe aşa-zisul site „clonă”, precizând totodată că instituţia are o singură pagină web, respectiv www.mai.gov.ro.

„Ministerul Afacerilor Interne a fost semnalat de existenţa în spaţiul virtual a unei pagini web care cuprinde elemente de identitate vizuală ale site-ului instituţional al MAI, prin care se solicită cetăţenilor unele date cu caracter personal şi/sau plata unor sume de bani invocându-se diverse fapte pe care aceştia le-ar fi comis. Rugăm cetăţenii care accesează sau primesc solicitări de genul celor menţionate mai sus să nu pună la dispoziţie datele solicitate şi să nu interacţioneze în vreun fel prin aceste platforme web. MAI anunţă public că singurul site al instituţiei este www.mai.gov.ro, iar orice altă pagină web nu ne aparţine. Pentru verificarea situaţiilor semnalate au fost sesizate structurile specializate de combatere a criminalităţii informatice”, se artă în mesajul de întâmpinare postat pe site-ul MAI.

Cookies