Escrocherie imobiliară epică: 9 oameni diferiți au închiriat, aproape simultan, același apartament. Toți au dat bani aceluiași proprietar, toți au primit chei false

25 ian. 2023
413 Afișari
Escrocherie imobiliară epică: 9 oameni diferiți au închiriat, aproape simultan, același apartament. Toți au dat bani aceluiași proprietar, toți au primit chei false
Escrocherie imobiliară epică: 9 oameni diferiți au închiriat, aproape simultan, același apartament. Toți au dat bani aceluiași proprietar, toți au primit chei false | Foto simbol; sursa: freepick.com

Acesta este un tip de escrocherie imobiliară care se întâmplă destul de des, inclusiv în București, dar cazul acesta s-a petrecut la Sibiu. 

Cum reușește cineva să închirieze un apartament de 9 ori 

Aici, cei nouă oameni au închiriat, aproape simultan și fără să aibă habar unii de alții, unul și același apartament din Sibiu. Toți au fost păcăliți de același proprietar, care le-a luat chiria în avans și le-a dat, în schimb, mănunchiuri de chei false. Cei nouă oameni au fost păcăliți în perioada decembrie 2022- ianuarie 2023, iar cel care i-a escrocat le-a spus că are un apartament de închiriat în Sibiu pentru care cere plata pentru prima lună, plus o lună în avans.

Bărbatul este cercetat penal pentru înșelăciune

Poliția din Sibiu a anunțat miercuri, 25 ianuarie 2023, că bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Bărbatul ar fi vorbit cu persoanele vătămate pe Facebook, utilizând un cont fals. După ce și-a primit banii pe chirii, acesta le-a oferit chei false, necompatibile cu apartamentul vizat. Prejudiciul creat depășește de 17.000 de lei,  informează IPJ Sibiu, citat de Digi24:

Bărbatul ar fi intrat în legătură cu victimele prin intermediul unor conturi false de pe rețelele de socializare și, după primirea sumelor de bani solicitate, le-ar fi oferit chiriașilor chei false. Prejudiciul creat se ridică la suma de 17.280 de lei. Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 21 ianuarie a.c., polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, iar la data de 22 ianuarie procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus continuarea cercetărilor cu persoana în stare de libertate”,

Cazuri similare

La capitolul “Înșelătorii Imobiliare Remarcabile”, e memorabil cazul din Popești Leordeni, din 2019. Atunci, 30 de oameni au închiriat acelaşi apartament, au plătit chiria în avans, iar în final au aflat că au fost escrocați.

Anunțul care i-a sedus pe toți a fost foarte simplu:

“Apartament cu două camere, mobilat modern, aflat în apropierea unei staţii de metrou”

Astfel de escrocherii imobiliare au câteva “steaguri roșii” de observat, iar unul dintre ele este prețul uimitor de mic – de regulă, simțitor sub chiriile din aceeași zonă.

Ajută foarte mult și să vezi apartamentul, înainte de a face orice plată.

Te-ar putea interesa și:

Cookies