ȘTIRI

Atenție! Femeia cu zeci de fețe, care a escrocat zeci de bucureșteni, din nou în acțiune

Marcela Duță are 53 de ani și este din București. În noiembrie 2001 a fost eliberată din Penitenciarul Rahova, după o pedeapsă de șase ani pentru evaziune fiscală și înșelăciune. Din iulie 2008, a început să fie din nou în atenția Poliției, după ce mai multe persoane au acuzat-o de înșelăciune și furt.

La ieșirea din închisoare, și-a asumat mai multe identități, cele mai cunoscute fiind Daniela Popa și Mihaela Gheorghiu. Sub aceste nume, a păcălit numeroși proprietari de apartamente, prin mai multe metode.

Ultima ispravă a femeii datează de luna aceasta când a închiriat o garsonieră pe strada Alecu Russo, de la Ion Ionești. Femeia nu i-a dat nimic de bănuit proprietarului, căruia i-a spus că a locuit timp de 30 de ani în Suedia și că s-a întors în țară pentru că are mama bolnavă. S-a recomandat drept soție de pilot, i-a povestit despre copiii ei și cum și-a pierdut soțul într-un accident de avion și a susținut că lucrează ca și consultat juridic la IKEA. I-a făcut chiar și două cadouri: o oală și un serviciu pentru grătar. Când Ion Ionești a primit de la ea o copie de buletin și i-a arătat-o soției, aceasta i-a zis că-i escroacă. De data aceasta, Marcela Duță se prezentase sub numele real, însă proprietarul spune că soția nu a recunoscut-o din vreun articol de presă, ci cu „flerul ei de femeie”. Abia când i-a căutat numele pe Google, și-a dat seama pe cine avea în casă. S-a dus la un prieten din Poliție, i-a spus pățania și a dat datele femeii.

La o zi după, Ion Ionești s-a dus apoi la apartament și i-a spus Marcelei Duță că vrea să vândă garsoniera și că trebuie să se mute: i-a spus că nu are nicio problemă cu ea, doar că trebuie neapărat să vândă imobilul. „I-am dat timp trei zile să găsească altceva dar, când a sunat-o soția, i-a spus că nu poate vorbi, pentru că i-a murit mama. Ne-a spus și că și-a luat lucrurile și-a plecat”, a povestit bărbatul pentru B365.ro.

Când s-au dus la garsonieră, femeia furase mai tot: televizor, mașină de spălat, frigider, măsuțele, până și mopul și găleata. A lăsat în urma ei doar patul și un dulap.

La câteva zile, a primit un mesaj de la ea în care-i spunea: Acum pun cheia în cutia de scrisori. Pentru restul, discutăm după înmormântare. Proprietarul nu i-a spus că știe de furt și i-a transmis condoleanțe, anunțând-o că se poate întoarce în garsonieră pentru că nu mai are de gând s-o vândă- asta cu speranța că poate se va întoarce, cu tot cu lucrurile furate, dacă crede că nu știe ce i-a făcut. Femeia i-a trimis mesaj că ar vrea să se mute înapoi, după o săptămână, dar omul nu și-a mai bătut capul cu ea. Așteaptă acum să vadă ce poate rezolva Poliția.

Marcela Duță păcălește de multi timp bucureștenii, însă, până acum, folosea alte metode: în anul 2008, Luminița Ignat atenționa oamenii pe blog că a fost păcălită de femeie. Pe atunci, se prezenta drept Daniela Zenaida Popa – identitatea fiind a unei foste colege de serviciu, pe care a falsificat-o, conform păgubitei. 

În aceea perioadă, nu se mulțumea cu furatul mobilierului din casă sau a televizorului. Pe doamna Ignat a păcălit-o că i-a murit mama și nu are bani de înmormântare și a convins-o s-o împrumute – bani pe care aceasta nu și i-a recuperat niciodată.

Femeia a păcălit, tot în 2008, o doamnă care deține o garsonieră în zona Tineretului, pe care a dat-o la închiriat. Ei i-a spus că a fost dată afară din casă de bărbatului ei, după divorț și că nu are decât 1200 de lei.

“I-am oprit 1000 de lei, iar restul i-am lăsat pentru cheltuieli, urmând ca în cel mai scurt timp să-mi achite și diferența, pentru că eu solicitasem 400 de euro în avans. Mi-a dat o copie de buletin pe numele de Popa Daniela Zenaida și s-a instalat în apartament. Mi se făcuse milă de ea pentru că altfel nu acceptam. Știam prin ce trece pentru că și eu am trecut printr-o situație similară. Dacă știam cine e de fapt, o dădeam afară”, a povestit Angela acum cinci ani, pentru InfoLegal.net.

În 2011, a mai păcălit un proprietar. Marcela Duta i-a spus și lui, la puțin timp după ce s-a mutat în apartamentul pe care i l-a dat spre închiriere, că a primit vestea că mama ei e grav bolnavă, la spital. Plângând, l-a convins pe om să-i împrumute pentru scurt timp 3000 de lei. A doua zi, femeia s-a intors cu o parte din sumă. Barbatul o acuză însă că a plecat cu toți banii pe care îi ținea în locuință. Lui i s-a prezentat drept Mihaela Gheorghiu, iar adevarata Mihaela Gheorghiu a aflat că cineva îi folosește numele când la ușă i-au batut zeci de pagubiți. Mai multe despre înșelăciunea Marcelei Duța din 2011 aflați pe ȘtirileProTv.ro

Am cerut informații și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cu privire la femeie. În răspunsul remis B365.ro, însă reprezentanții poliției au precizat că au fost înregistrate doar cinci plângeri penale împotriva ei, în perioada 2009-2010:

„În urma verificărilor s-a constatat faptul că, în evidențele Secției 1 Poliție, au fost înregistrate, în perioada iulie 2009-octombrie 2010, un număr de 5 plângeri penale privind persoana menționată de dumneavoastră în solicitare, din care 4 au avut ca obiect săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar una pentru comiterea infracțiunii de amenințare.

La începutul anunlui 2011, dosarul privind persoana menționată a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de trimitere în judecată. După luna octombrie 2010 nu au mai fost identificate plângeri pe numele acestei persoane.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button