Escrocheria „premiu câștigat la concurs” face victime în București. Țeparii, prinși de Poliție

de:
19 sept. 2013
0 Afișari
Escrocheria

Poliţiştii aveau date şi informaţii conform cărora două persoane au contactat telefonic o femeie de 87 de ani, din Bucureşti, şi sub pretextul oferirii unui premiu din partea unei companii de telefonie fixă, au solicitat şi au primit de la partea vătămată suma de 1.200 de lei, cu titlu de taxe şi comisioane datorate pentru „premiul câştigat”.

Imediat după ce suspecta a primit suma de bani de la partea vătămată, poliţiştii au intervenit şi au reţinut-o. Concomitent cu declanşarea acţiunii, poliţiştii au efectuat o percheziţie în celula în care era încarcerat bărbatul suspectat că o ajuta pe femeie.

Cu această ocazie, în încăpere au fost găsite două telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe agende în care erau consemnate adresele şi numele părţilor vătămate. Aceste obiecte şi înscrisuri au fost ridicate în vederea documentării activităţii infracţionale ale suspecţilor.

În continuarea cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 4 au obţinut date şi informaţii conform cărora cei doi suspecţi ar mai fi comis cinci infracţiuni de înşelăciune folosind acelaşi mod de operare – ar fi solicitat şi ar fi primit de la cinci persoane peste 8.500 de euro.

Judiciariştii Capitalei continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele, sub aspectul săvârşirii a şase infracţiuni de înşelăciune, suspecţii urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cookies