Eroare umană în tragedia de la Victor Babeș! Două persoane au fost reținute în dosar. Primele concluzii oficiale după ce trei pacienți au murit

16 iun. 2021
82 afișări
Eroare umană în tragedia de la Victor Babeș! Două persoane au fost reținute în dosar. Primele concluzii oficiale după ce trei pacienți au murit

Eroare umană în tragedia de la Victor Babeș, asta arată primele concluzii în dosarul tragediei în care trei pacienți au murit într-un TIR ATI din curtea spitalului după ce oxigenul s-a oprit subit. Se pare că vinovații ar fi șeful Serviciului tehnic și un instalator, conform unor surse judiciare.

O expertiza ajunsă recent la dosarul privind tragedia de la Victor Babeș arată că o eroare umană a dus la supra-alimentarea instalației și la blocarea aparaturii medicale de oxigen s-a oprit. Trei pacienți au murit în urma greșelii.

Două persoane au fost reținute

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeş, după ce trei oameni au murit sufocați într-un TIR de Terapie Intensivă. Este vorba despre șeful Serviciului tehnic și un instalator, potrivit unor surse judiciare, scrie stiripesurse.ro.

Instalația de oxigen a fost oprită din greșeală

Concluziile anchetatorilor arată că instalația de oxigen a fost închisă din greșeală de personalul medical.

Alimentarea cu oxigen din autospeciala de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș din București s-a blocat din cauza greșelii unui angajat, arată primele concluzii în dosarul producerii acestei tragedii. Trei bolnavi de Covid-19, care erau internați acolo, au murit în 12 aprilie.

Expertiza ajunsă recent la dosar arată că o eroare umană a dus la supra-alimentarea instalației și la blocarea aparaturii medicale. Primele concluzii ale anchetei arată că un angajat al spitalului, din cadrul personalului tehnic, trimis să verifice instalația de oxigen, ar fi manevrat-o greșit și asta ar fi dus la închiderea alimentării cu oxigen.

În acest dosar, polițiștii de la Omoruri au cerut o percheziție informatice, pentru a stabili dacă a fost o eroare de soft care a dus la oprirea aparatelor sau dacă cineva a manevrat greșit instalația de oxigen.

Procurorii fac audieri în dosar

Procurorii de la Parchetul București fac, miercuri, audieri în acest dosar penal deschis după tragedia din TIR-ul ATI de la Victor Babeș.

Cercetările vizează fapte de ucidere din culpă, după ce în 12 aprilie trei pacienți care erau în TIR-ul ATI de la Victor Babeș au murit în urma unei probleme la instalația de oxigen. În unitatea mobilă mai erau cinci pacineți, care au fost transferați la alte spitale.

În această anchetă au dat deja declarații mai multe persoane – personal tehnic care supraveghea aparatele, personal medical care era pe tură. Medicii și asistenții au povestit ce s-a întâmplat și cum au decurs zilele anterioare, atenția principală fiind axată pe eventuale alerte care să fi existat și care să pună sub semn de întrebare modul în care a funcționat aparatura medicală.

Creștere a presiunii

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Primele informații după producerea tragediei indicau că reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. În plus, acesta a și părăsit incinta spitalului, spunea DSU.

Cookies