ÎN LUMEȘTIRI

Eroare la vaccinare. L-au programat din greșeală și din cel mai nebunesc motiv

Un bărbat de 32 de ani a fost programat să se vaccineze pentru că are doar 6.2 centimetri înălțime.

Era să  beneficieze de un alt statut, fiiind programat să se vaccineze pentru că are doar 6.2 centimetri înălțime. Este poveste unui bărbat din UK, fără probleme de sănătate, care a fost plasat în categoria persoanelor cu prioritate la vaccinarea anti-Covid după ce medicul de familie i-a trecut în fișa medicală înălțimea greșită.

Bărbatul în cauză, Liam Thorp, jurnalist la Liverpool Echo, spune că a fost uimit atunci când i s-a propus să se vaccineze înaintea celor din categoriile de risc.

Programat să se vaccineze pentru că are doar 6.2 centimetri înălțime

El a spus că a vrut să accepte să se programeze pentru vaccinare, însă ulterior a început să se simtă inconfortabil cu această situație și și-a sunat medicul de familie. Așa, a aflat că, de fapt, este obez. Cum nu se știa nici nu această problemă , a aflat că i-a completat în fișa medicală o înălțime de 6,2 centimetri, în loc 1,88 metri (sau 6 picioare și 2 inci în sistemul din Marea Britanie). Din această cauză, Liam figura cu un indice de masă corporală de 28.000, adică de peste 1.000 de ori mai mare decât media în UK.

„Deci, nu mă voi vaccina săptămâna următoare. Mă simțeam ciudat și nu înțelegeam de ce am fost selectat înaintea celorlalți, așa că mi-am sunat medicul de familie. Se pare că mi-au trecut înălțimea de 6,2 cm, în loc de 6ft2 (6 picioare și 2 inci), cu un indice de masă corporală de 28.000”, a scris Liam Thorpe pe Twitter.

O persoană este considerată obeză dacă indicele depășește 30.

Cei cu vârsta sub 50 de ani și fără probleme medicale sunt ultimele care vor fi vaccinate, potrivit programului de imunizare realizat de guvernul de la Londra. Cel mai devreme, persoanele din această categorie vor începe să fie vaccinate la vară, scrie The Guardian.

Sursa foto: www.romani.co.uk


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button