Eroare gravă la Facebook: datele personale a 6 milioane de oameni au fost afectate

de:
22 iun. 2013
0 afișări
Eroare gravă la Facebook: datele personale a 6 milioane de oameni au fost afectate

Reprezentanții Facebook au recunoscut că o eroare de configurare a modului în care stochează numerele de telefon și adresele de mail ale utilizatorilor a făcut ca aceste informații personale să fi putut ajunge pe mâinile unor persoane necunoscute, scrie readwrite.com. Site-ul de socializare susține că șase milioane de persoane ar fi putut fi afectate de această breșă de securitate. Toate persoanele potențial afectate au fost anunțate pe email de această problemă, scrie realitatea.net. Iată mailul pe care l-au primit din partea Facebook:

Intimitatea ta este foarte importantă pentru toți cei care lucrează la Facebook și suntem dedicați în întregime protejării informațiilor tale personale. De curând, am descoperit însă o eroare tehnică a făcut ca numărul tău de telefon și adresa ta de mail să fie accesibile altor persoane.

Eroarea a fost oarecum limitată și probabil a făcut ca doar persoanele pe care le cunoști deja în afara de rețelei de socializare Facebook să aibă acces la adresa ta de email și la numărul de telefon. Acestea fiind zise, vrem să te informăm că am luat această eroare foarte în serios.

Eroarea este una destul de tehnică, însă vrem să-ți explicăm cum s-a produs. Când oamenii își încarcă listele de contacte sau cele de adrese pe Facebook, încercăm să asociem aceste date cu datele altor persoane de pe Facebook, pentru a face recomandări de împrietenire. Din cauza erorii,adresele de email și numerele de telefon folosite pentru recomandările de împrietenire au fost stocate și pe conturile lor pe Facebook. Drept urmare, dacă unele persoane și-au descărcat arhivele conturilor de Faceook pe calculator, aceastea ar fi putut conține și numărul tău de telefon și adresa de email„.

Facebook și-a cerut scuze pentru situația creată și a dat asigurări că a corectat eroarea.

 

 

Cookies