Era cândva o bijuterie de clădire de patrimoniu din București. După „renovare”, a devenit o casă oarecare. Nicușor Dan promite că n-o se mai întâmple

04 iul. 2022
7173 Afișari
Era cândva o bijuterie de clădire de patrimoniu din București. După
Era cândva o bijuterie de clădire de patrimoniu din București. După "renovare", a devenit o casă oarecare. Nicușor Dan promite că n-o se mai întâmple | Sursă foto: Goole Maps

Clădirile de patrimoniu din București dispar una după cealaltă, devenind din niște podoabe arhitecturale, niște clădiri fără nici o poveste. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este și el deranjat de acest lucru, după cum a declarat într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Clădirile de patrimoniu, tot mai rare în București

Bucureștiul este un oraș cu o arhitectură extrem de frumoasă, cu locuințe pline de sculpturi și de coloane inedite ce atrag privirile trecătorilor.

Cu toate astea, multe dintre aceste clădiri inedite sunt distruse de cei ce le renovează și le transformă în clădiri banale, fără a păstra elementele lor atât de unice și de frumoase.

Un exemplu de o astfel de clădire a fost dat chiar de Nicușor Dan, prin intermediul undei postări făcută pe pagina sa de Facebook. Este vorba despre un imobil aflat pe strada George Georgescu numărul 16.

Iată ce a declarat Primarul General al Municipiului București:

Imobilul situat pe strada George Georgescu nr. 16, asupra căruia s-a intervenit în anii trecuți, e doar un exemplu al moștenirii lăsate de fostele administrații în materie de urbanism și protejarea patrimoniului. Vedeți mai jos fotografii cu clădirea înainte și după renovarea petrecută în 2011-2012, care a fost o rușine urbanistică.

Autorizațiile de construcție vor fi eliberate cu mai multă atenție

Deranjat de ceea ce se întâmplă cu patrimoniul arhitectural al Bucureștiului, Nicușor Dan a declarat că au fost luate toate măsurile necesare pentru a nu se mai permite „mutilarea” acestuia.

Astfel că, primarul general a anunțat că va acorda o atenție sporiră procesului prin care sunt eliberate autorizațiile de construire. Bucureștenilor le sunt puse la dispoziție toate recomandările în ceea ce privește emiterea acestor acte, pe site-ul instituției.

Cei ce dețin imobile care se află în zonale protejate, trebuie să țină cont de regulamentele de urbanism specifice acelei zone, în cazul în care au intenția de a face lucrări de reabilitare. De asemenea, trebuie respectate și servituțile legate de volumetrie, expresie arhitecturală și finisaje.

Toate aceste reguli, pot fi consultate AICI.

Cookies