Epopeea de 80 de zile a două prisme publicitare din zona Catedralei Mânturii Neamului: deși au toate avizele că pun în pericol pietonii, acestea zac neclintite

29 aug. 2022
568 Afișari
Epopeea de 80 de zile a două prisme publicitare din zona Catedralei Mânturii Neamului: deși au toate avizele că pun în pericol pietonii, acestea zac neclintite
FOTO: Vrem schimbare

O perioadă de 80 de zile a trecut de când instituțiile au fost notificate să elimine două panouri/prisme publicitare aflate pe scuarul unei treceri de pietoni din apropierea Catedralei Mântuirii Neamului.

Instituțiile MAI și Poliției Locale au realizat greșeala, însă nimeni nu o îndreaptă, respectiv se mai așteaptă semnătura primarului general Nicușor Dan. Cel puțin așa rezultă din descrierea birocrației pe care a urmat-o o cerere simplă care are și rezoluție pozitivă întruât este mai mult decât evident că pietonii sunt puși în pericol la traversarea străzii.

Poliția Rutieră a dat dreptate comunității civice ”Vrem schimbare” și a transmis Poliției Locale a Municipiului București că poate să le ridice.

”Pe data de 15 iunie am făcut sesizare pe mail catre Brigada Rutiera în care le-am solicitat sa verifice situatia unor panouri publicitare care blocheaza vizibilitatea pe trecerea de pietoni aflata langa. Dupa 3 saptamani a venit si raspunsul de la Brigada Rutiera — au verificat cele sesizate si au notificat Politia Locala.

Acum cateva zile am fost informati de catre Politia Locala ca a fost finalizata documentatia pentru desfiintarea panourilor care pun in pericol pietonii, si a fost inaintata catre primarul general, Nicușor Dan.

Au trecut aproape 80 de zile de la prima sesizare in acest caz, iar situatia inca nu a fost remediata. Birocratia face ca lucrurile sa se miste prea lent pentru o capitala europeana in 2022, chiar si in cazuri in care este pusa in pericol siguranta oamenilor.”, acuză comunitatea Vrem schimbare pe Facebook.

Activiștii civici ai Bucureștiului sunt cu atât mai uimiți cu cât exista si legislatie care interzice amplasarea acestora in intersectii si curbe (PL-x 239/02.06.2021), promulgata anul trecut de catre Klaus Iohannis.

Situatia sesizata în intersecția de la Catedrala Mântuirii Neamului, de la intersecția străzilor Izvor cu Alexandru Vitzu, a remarcat-o și în vlog BuckarestBikeTraffic.

Îți recomandăm și:

 

Cookies