Entuziasmul unei bucureștence în pragul căsătoriei, ruinat de comportamentul unei doamne de la starea civilă. „Mai avea puțin să mă scuipe la telefon”

23 feb. 2023
770 Afișari
Entuziasmul unei bucureștence în pragul căsătoriei, ruinat de comportamentul unei doamne de la starea civilă. „Mai avea puțin să mă scuipe la telefon”
Entuziasmul unei bucureștence în pragul căsătoriei, ruinat de comportamentul unei doamne de la starea civilă. „Mai avea puțin să mă scuipe la telefon”. Imagine simbol: Unsplash

O bucureșteancă din Sectorul 6 a fost refuzată, chiar în pragul căsătoriei, de către o angajată de la starea civilă.

Femeia a vrut să-și depună dosarul pentru căsătoria civilă, însă doamna care lucra acolo a refuzat-o, având o atitudine deranjantă.

Bucureșteanca i s-a adresat în mod direct Primarului Sectorului 6, printr-o postare pe Facebook.

„Dacă nu sunt minim 20 de cupluri, nu vă oficializez căsătoria”

Bucureșteanca a sunat la starea civilă din Sectorul 6 pentru a se interesa cu privire la documentele necesare și la modul în care poate depune dosarul pentru căsătorie. La telefon i-a răspuns o doamnă care a avut o atitudine negativă. I-a transmis că ea nu vine sâmbăta să oficieze căsătorii, decât dacă sunt minim 20 de cupluri în ziua respectivă.

Femeia i-a mai spus și că daca vrea, se poate căsători vineri.

Uitați cum se face, că în tot stresul ăsta, cu inima în dinți, sun să mă interesez în ce zi să depun dosarul și ce hârtii am nevoie. Și mare mi-e surpriza, când dau de o doamnă care mai avea puțin să mă scuipe la telefon. Să îmi spună că ea nu vine sâmbăta, că nu este obligată și nici plătită. Și, dacă vreau, mă căsătorește vineri.
Femeia și-a postat nemulțumirea pe pagina de Facebook „Pentru Sectorul 6”, adresându-se, în mod direct, domnului primar:
Am și eu o întrebare directă către domnul Ciucu: vi se pare normal, dacă nu se strâng minim 20 de cupluri pentru o anumită zi de sâmbătă, să se refuze vehement oficierea cununiei civile? Vi se pare normal, ca după luni de pregatire, să fie dat totul peste cap de un „fie vii vineri, fie când om avea chef sa venim sâmbătă?” Vi se pare normal, să pun familia, prietenii, să își ia toți o zi de concediu, din acele foarte multe pe care oricum le au, să vină pentru a fi alaturi de miri, pentru că o persoană nu dorește să vină pentru sub 20 de cupluri?
Pe lângă bucureșteancă și viitorul ei soț, mai erau și alte cupluri în aceeași situație. Dar, din păcate, nu atingeau numărul impus de doamna de la starea civilă.

Ce răspuns a oferit Primarul Sectorului 6 la postarea femeii

Prin multitudinea de reacții și comentarii ale bucureștenilor la postarea femeii, se regăsește și răspunsul domnului primar Ciprian Ciucu. El i-a transmis că nu i se pare normal ceea se s-a întâmplat și o asigură pe femeie că nu se va mai întâmpla:

Nu, nu mi se pare normal, mi se pare aberant. Așa ceva nu se va mai întâmpla!!

Pe lângă primar, a oferit și Primăria Sectorului 6 un răspuns cu privire la problema femeii. PS6 a asigurat-o pe femeie că se pot oficia căsătorii și sâmbăta și că vor discuta cu doamna de la starea civilă:

Buna seara! Chiar în acest moment am luat legătura cu conducerea Evidenței Persoanelor. Așa cum a precizat în trecut domnul primar, căsătoriile se oficiază și sâmbăta.
Referitor la comportamentul funcționarului public, am demarat deja verificări și ne cerem scuze. Astfel de atitudini vizavi de cetățeni nu sunt acceptate!

Câțiva membrii ai grupului din comentarii au spus că și ei au pățit același lucru în pragul nunții.

Câteva dintre comentarii:

  • „V-au răspuns la telefon ?
    Eu, anul trecut, am insistat până m-am resemnat și am fost în persoană să clarific detaliile. Singura dată când a răspuns o doamnă, ca și la dvs, am fost tratat cu răceală și repezeală.”- B. I. M.
  • „Și noi în 2018 am fost refuzați. Și-a făcut soțul viza de flotant în orașul natal și am făcut acolo cununia. Ne-am lovit de aceiași atitudine sfidătoare a doamnei cu care am interacționat.”- F. S. G.
  • „Să vă fie rușine Sector 6, eu din cauza asta am și anulat nunta!!”- R. G.

Femeia și-a depus dosarul, în cele din urmă

În urma postării și a răspunsurilor oferite de către Primarul Sectorului 6 și Primăria Sectorului 6, femeii i s-a acceptat depunerea dosarului.

Bucureșteanca le-a mulțumit pentru ajutor și a spus că de data aceasta a întâlnit o doamnă drăguță la starea civilă:

Mulțumesc din suflet Primăria Sectorului 6, Domnului Ciprian Ciucu, cât și Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Sector 6, pentru ajutorul oferit în cadrul problemei întâlnite la Starea Civilă Sector 6.
Am fost astăzi pentru depunerea dosarului, iar doamna de acolo a fost foarte drăguță, ne-a acceptat dosarul pentru sâmbăta dorită, ba chiar ne-am putut alege și ora. Ni s-a explicat tot ce trebuie să completăm și unde, cu răbdare și calm, motiv pentru care îi mulțumim și dânsei foarte mult!
Cookies