Energie gratuită la tine acasă, cu ajutorul panourilor solare (P)

14 nov. 2022
47 Afișari
Energie gratuită la tine acasă, cu ajutorul panourilor solare (P)
Energie gratuită la tine acasă, cu ajutorul panourilor solare

În plin sezon rece, foarte multe persoane sunt îngrijorate cu privire la costurile energiei în perioada viitoare. Pe termen scurt, vestea bună este că atât pentru consumul de gaze naturale, cât și pentru cel de energie electrică, există plafonarea prețurilor, ca politică de stat pentru sprijinirea consumatorilor casnici în mod special. Totuși, creșterea prețurilor la energie determină căutarea de soluții pentru creșterea eficienței energetice.

Dincolo de modificarea obiceiurilor de consum și de alegerea de aparate electronice și electrocasnice cu etichetă energetică avantajoasă (produse moderne, eficiente energetic), românii sunt tot mai interesați de instalarea de panouri solare. Astfel de panouri fotovoltaice, care utilizează energia solară atunci când aceasta este disponibilă, pot fi instalate în mod special de către cei ce locuiesc la casă. Vedem însă astfel de panouri solare și pe hoteluri, pensiuni, clădiri de birouri, spații comerciale – practic pe orice tip de construcție. Panourile solare se montează de obicei pe acoperiș, putându-se instala chiar și pe blocuri, ca soluție pentru un viitor mai verde în marile orașe.

Panouri solare comandate online, instalate oriunde în țară

Să cumperi și să instalezi panouri solare reprezintă un efort financiar care depinde de capacitatea instalației alese. În funcție de consumul care se dorește să fie acoperit de producția de energie a panourilor solare, se pot alege diverse tipuri de sisteme. Panouri solare ieftine se pot comanda cel mai simplu de pe internet, din magazine online specializate în gadgeturi și produse practice pentru construcții.

Un exemplu de e-shop care vinde astfel de panouri solare este Souqe Shop, cu o secțiune dedicată de panouri fotovoltaice și tot ceea ce mai este necesar pentru funcționarea lor. Se poate alege de exemplu un set de 9 bucăți de pano solar fotovoltaic monocristalin 540W, rezultând o putere totala de 5KW. Detalii tehnice pot fi consultate în sursa menționată. Astfel de panouri solare și accesorii specifice pot fi livrate la nivel național, putându-se solicita inclusiv servicii de montaj.

Energie fără costuri, beneficii financiare pe termen lung

Energia solară înseamnă energie gratuită la tine acasă sau în orice alt spațiu unde se folosesc panouri solare. Se poate acoperi cel puțin o parte din necesarul de energie pentru locuință, pentru spații HoReCa, office sau de alt tip. Investiția se acoperă în timp, instalarea de panouri solare devenind cu atât mai rentabilă cu cât prețul curentului electric crește pe piață, cu impact asupra consumatorilor.

Energia solară, o resursă importantă pentru protecția mediului

Dincolo de bani, să nu uităm că vorbim despre energie verde, energie regenerabilă. Spre deosebire de alte tipuri de energie considerate verzi (hidroenergia și chiar energia nucleară), energia solară captată prin panouri fotovoltaice este cea cu adevărat prietenoasă cu mediul înconjurător. Astfel de sisteme nu au absolut niciun impact negativ, ci doar efecte pozitive. Nu este așadar o soluție de compromis, ci o variantă validă pentru consum de energie în armonie cu natura. Cu siguranță, energia solară este de maximă importanță pentru viitor, în condițiile în care poluarea mediului și încălzirea globală sunt probleme tot mai mari pentru umanitate.

Cookies