Energia termică în cartierele Pipera-Aviaţiei şi Colentina-Fundeni, scoasă la licitaţie

de:
14 nov. 2019
1 Afișari
Energia termică în cartierele Pipera-Aviaţiei şi Colentina-Fundeni, scoasă la licitaţie

Într-o declaraţie acordată AGERPRES, administratorul special al Regiei, Alexandru Burghiu, a precizat că, având în vedere că RADET a intrat în faliment, în şedinţa de joi va fi propus un amendament, conform căruia aceste demersuri ar urma să fie iniţiate de către Compania Termoenergetica, cea care va prelua activitatea Regiei.

Potrivit raportului de specialitate, pe 8 noiembrie RADET a înaintat o notă de fundamentare, semnalând disfuncţionalităţi cu privire la asigurarea de către operator a furnizării agentului termic în parametrii necesari în zonele menţionate, cauza fiind reprezentată de absenţa surselor locale/zonale de producere/furnizare.

„În situaţia în care CET Pipera şi CET Titan, care erau amplasate în zonele respective, nu mai furnizează agent termic, RADET Bucureşti alimentează în prezent cu agent termic consumatorii aferenţi celor două zone deficitare din CET Sud şi CET Progresul. Având în vedere această situaţie de funcţionare, pentru menţinerea alimentării cu agent termic la parametri corespunzători, a fost necesară demararea unor lucrări de înlocuire a conductelor de transport agent termic primar pe acest traseu, care să conducă la îmbunătăţirea parametrilor de furnizare”, prevede documentul.

Se menţionează că RADET înregistrează pierderi tehnologice suplimentare pe reţelele de transport al agentului termic, care este „vehiculat pe distanţe cu mult peste cele optime, cu repercusiuni în situaţia financiară”.

Cookies