ARHIVA B365

Enel Distribuţie Muntenia investeşte în modernizarea staţiei de transformare Cotroceni din Bucureşti

Statia de transformare 110/10 kV Cotroceni a fost pusa în functiune în anul 1974 si alimenteaza cu energie electrica, prin intermediul retelei de medie si joasa tensiune, peste 26.000 de clienti din zonele – Grozavesti, Regie, Crângasi, Giulesti, Militari, Cotroceni, Panduri, Eroilor, Razoare si Drumul Sarii, potrivit economica.net.

La finalul lucrarilor, va fi asigurata o mai mare siguranta în alimentarea cu energie electrica si posibilitatea unui consum sporit. Valoarea estimata a lucrarilor, care se vor desfasura pe parcursul a 3 ani, este de peste 18 milioane lei‘, se mentioneaza în comunicat.

În urma lucrarilor de modernizare, care se vor desfasura în mai multe etape, statia Cotroceni va fi introdusa în sistemul Telecontrol care permite gestionarea echipamentelor de la distanta.

Implementarea lucrarilor de investitii pentru realizarea sistemului de Telecontrol în Bucuresti, Ilfov si Giurgiu a început în 2009. În perioada 2009 – 2015, 86% dintre statiile de transformare ale Enel Distributie Muntenia au fost modernizate complet pentru a permite controlul de la distanta a retelei.

Astfel, calitatea serviciului de distributie a crescut semnificativ. Prin comparatie, conform autoritatii de reglementare în domeniul energiei electrice (ANRE), în 2010 clientii Enel resimteau o durata a unei întreruperi medii per client/an (SAIDI – System Average Interruption Duration Index) de 574 minute, în 2015, acelasi indicator scazuse la mai putin de jumatate – 221 minute/client/an, acesta fiind cel mai bun rezultat înregistrat în România‘, precizeaza reprezentantii Enel.

Unul dintre principalele beneficii ale sistemului de gestiune a retelei prin Telecontrol este ca permite tehnicienilor Enel sa execute manevrele de realimentare cu energie foarte rapid si eficient, în cazul unor întreruperi care afecteaza zone extinse. În cazul aparitiei unei defectiuni, în loc sa fie trimisa o echipa de electricieni pe teren care sa o inspecteze, actiune care necesita timp, tinând cont inclusiv de traficul din Bucuresti si Ilfov, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede si efectuarea de la distanta a manevrelor pentru realimentarea cu energie electrica a clientilor. În plus, sistemul Telecontrol reprezinta un prim pas pentru retelele inteligente, care permite alaturi de contorul inteligent, o conectare digitala între contor si sistemul de control, aducând astfel multiple beneficii clientilor.

Reprezentantii companiei subliniaza ca programul va continua în urmatorii ani, pâna când toate statiile si posturile de transformare apartinând Enel Distributie Muntenia vor fi modernizate complet si controlate integral de la distanta. De asemenea, începând de anul acesta programul s-a extins semnificativ si în reteaua de joasa tensiune.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button