ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Emoții pentru Vlad Voiculescu. Moţiunea PSD pentru demiterea sa este dezbătută în Camera Deputaților

Vlad Voiculescu va fi astăzi față în față cu prima moțiune a actualului Guvern. Aceasta a fost depusă de PSD și cere demiterea Ministrului Sănătății.

Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

PSD a depus, miercurea trecută, în plenul Camerei, moţiunea simplă intitulată “Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 deputaţi social-democraţi.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

În moţiune, deputaţii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut “atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.

Iniţiatorii demersului susţin că, după tragediile de la Piatra-Neamţ şi de la “Matei Balş” din Capitală, Voiculescu recunoaşte “senin” că nu a făcut nimic din ceea ce susţinea că trebuie făcut urgent pe vremea când era în Opoziţie.

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că liberalii nu vor vota moţiunea depusă de PSD.

“Există un principiu elementar al solidarităţii guvernamentale şi, în mod evident, Partidul Naţional Liberal nu va vota moţiunea depusă de PSD împotriva colegului nostru de coaliţie care girează poziţia de ministru al Sănătăţii. De altfel, mi se pare ridicol să vii să depui o moţiune după o lună de mandat, în condiţiile în care cred că e nevoie de o durată minimă de timp pentru a face o primă evaluare privind activitatea unui ministru”, a afirmat Ludovic Orban.

La rândul său, copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a subliniat că nu are emoţii în ceea ce priveşte moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, apreciind că aceasta a fost propusă de către social-democraţi doar pentru ″a se afla în treabă″.

Votul asupra moţiunii urmează să fie dat în şedinţa plenului de miercuri.

Sursa foto: g4media.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button