Emoție puternică produsă de un livrator Glovo care muncește în București cu fetița în spate, pe bicicletă, înghesuită de rucsac

23 dec. 2022
973 afișări
Emoție puternică produsă de un livrator Glovo care muncește în București cu fetița în spate, pe bicicletă, înghesuită de rucsac

O imagine i-a impresionat puternic pe bucureșteni care s-au mobilizat să-l găsească pe un livrator de la Glovo care muncește cu fetița pe portbagajul bicicletei.

Fotografia a fost realizată pe Bulevardul Uverturii, București, și a fost postată pe un grup de Facebook. Povestea ”cât un milion de cuvinte” a fost preluată de jurnalistul Vitalie Cojocari, iar acum oamenii vor să-l ajute pe curierul care are o muncă grea, și despre care nu se știe de ce este nevoit să-și ducă copilul cu el, pe bicicletă.

”Să facem posibilă o minune de Crăciun!”, este îndemnul jurnalistului care alături de autorul fotografiilor cere ajutor să fie găsit livratorul care ar avea în jur de 40 de ani, iar fetița, posibil, 5 ani.

”O fi dus-o pe fetiță la grădiniță? Trebuia să ducă pe drum o comandă? Are nevoie de bani și este nevoit să combine cât de bine poate rolul de tată cu munca de curier?”, se întreabă Vitalie Cojocari, care adaugă: ”cu siguranță în spatele riscurilor era o nevoie urgentă”.

Redăm mai jos postarea care a impresionat peste o mie de bucureșteni care au răspuns cu aprecieri sau prin comentarii:

Povestea unei poze de un milion de cuvinte
(Când oamenii sunt buni)

Vitalie, vreau să te rog să scrii despre acest caz. Poate așa reușim să-l găsim pe bărbat. Poate are nevoie de ajutor. Există mulți oameni care și-ar dori să-l ajute.

Cel care mi-a scris mi-a trimis o captură de pe un grup de Facebook. Poza… da, m-a uimit. Este genul de poză care face cât o mie de cuvinte. Ba nu, un milion.

Vedem un biciclist care are un rucsac de la Glovo. Până aici nimic neobișnuit.

Doar că pe portbagajul din spate al bicicletei era o fetiță micuță. Vizibil înghesuită de rucsac, bine îmbrăcată, fetița se ținea bine pe bicicletă, cel mai probabil de rucsac. Pe portbagaj are pusă o pernă.

L-am înțeles pe cel care mi-a scris. Are dreptate, aș fi vrut să aflu povestea din spatele acestei poze, aș fi vrut să știu dacă omul are nevoie de ajutor. Sunt unii care au comentat riscurile unei asemenea ”plimbări” pe bicicletă. Doar că vreau să aflu dincolo de ele. Cu siguranță în spatele riscurilor era o nevoie urgentă. O fi dus-o pe fetiță la grădiniță? Trebuia să ducă pe drum o comandă? Are nevoie de bani și este nevoit să combine cât de bine poate rolul de tată cu munca de curier?

De altfel, am văzut situații similare, dar absolut normale, în Amsterdam. Acolo nu era nimic neobișnuit să vezi mame, tați care își puneau copiii în față, în spate pe bortbagajul bicicletei și pedalau spre muncă, școală, grădiniță.
Așa că l-am căutat pe cel care a pus poza pe Facebook. Am vrut să aflu mai multe. De regulă, așa cum m-a învățat și meseria de jurnalist, oamenii care fac o poză și se implică, reușesc să observe mai multe detalii despre care uneori nici nu știu că le-au văzut.

Am vorbit cu Ștefan M. Neguțu. El este cel care a observat în trafic și a făcut poza. Sau pozele, că sunt două. I-am pus niște întrebări.

Deci, pozele sunt făcute undeva pe bulevardul Uverturii, București. Din ce a văzut, era un bărbat pe la 40 ani, iar fetița undeva pe la 5 ani.

”Eu stând la căldură, vă dați seama, nu m-am simțit prea confortabil să văd o situație de genul, când un copil se juca, pe portbagajul bicicletei fiind, cu bretelele ghiozdanului de la Glovo și tatăl pedala pentru a-i oferi o masa caldă fetiței! Am postat cu gândul să o găsim, poate o putem ajuta! Poate reușesc să îi strâng mâna dacă tot s-a ajuns aici”, mi-a spus Ștefan Neguțu.

Dacă știți cine este, poate îi ajutăm pe toți acești oameni să facă o faptă bună. Dați-mi un mesaj în privat. Ori lui Ștefan Neguțu. Linkul profilului de Facebook este în comentarii.

Dacă nu, un share ar fi de mare folos!

Să facem posibilă o minune de Crăciun!

Îți recomandăm și:

Cookies