Emmanuel Macron, la Kogălniceanu: Războiul este la porţile României și amenință întregul nostru continent

15 iun. 2022
507 Afișari
Emmanuel Macron, la Kogălniceanu: Războiul este la porţile României și amenință întregul nostru continent
Emmanuel Macron și Klaus Iohannis la baza militară Mihail Kogălniceanu | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, care a ajuns aseară în România, la baza Mihail Kogălniceanu, a scris azi pe Twitter că războiul este o realitate în Ucraina, e la porțile noastre și ameninţă  toată Europa:

Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent. La frontierele Uniunii noastre europene, pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi de agresiune împotriva Europei, implicarea forţelor noastre este fundamentală.

Președintele Emmanuel Macron s-a întâlnit în această dimineață, la ora 09.30, la  la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din  Constanţa, cu președintele României, Klaus Iohannis. 

După vizita sa în România, Emmanuel  Macron va porni spre  Republica Moldova, după care ar putea face prima sa vizită în capitala Ucrainei Kiev, alături de cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi, după cum scrie France24.

Există informații potrivit cărora și președintele Klaus Iohannis li s-ar putea alătura, în vizita la Kiev,  dar acest scenariu nu a fost  confirmat. Despre o astfel de posibilitate, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că, în astfel de situații, vizitele în zone de război au anumite particularități din perspectiva comunicării lor.

Aşa cum aţi constatat deja din multele vizite care deja s-au făcut la Kiev până în momentul de faţă, acestea se anunţă după ce au loc, nu înainte, prin urmare, acesta este comentariul meu la acest moment.

În ceea ce privește întâlnirea dintre Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, în programul celor doi sunt convorbiri tete-a-tete, convorbiri oficiale, precum şi o întâlnire cu militarii dislocaţi în Baza de la Kogălniceanu.

Cookies