ARHIVA B365

Emma Zeicescu, în lacrimi, în direct la TV, după ce i-a murit o prietenă după tragedia din Colectiv

Luni, în jurul orei 11.00, autorităţile au anunţat că jurnalista Teodora Maftei a murit la spital, în Israel. Teodora Maftei, fosta colegă de facultate a Emmei Zeicescu, a fost rănită grav în tragedia din Colectiv. Când a anunţat moartea prietenei sale, Emma Zeicescu nu şi-a putut stăpâni lacrimile.

„Nicio lecţie la facultate, nicio lecţie la vreo şcoală de televiziune niciun manual de viaţă nu te învaţă cum să anunţi moartea unui prieten, cum să anunţi moartea unei colege de facultate. Niciun om nu poate să-ţi spună cum să-ţi controlezi emoţiile când trebuie să spui că moartea îşi mai ia un nou tribut la Colectiv. A trecut o săptămână de la tragedie. Numărul morţilor a ajuns la 46. Colega mea de facultate, Teodora Maftei, cea care a fost rănită grav pe 30 octombrie, în timp ce făcea fotografii la concertul din clubul Colectiv a încetat din viaţă la un spital din Israel în urmă cu puţin timp. Pe acest om l-am cunoscut personal şi era un om de o veselie şi un om atât de încercat. Vă rog să-mi iertaţi emoţiile. Teo este omul la care am găsit energie cu toţii, într-un moment sau altul. Ultima mea discuţie cu Teo a fost când eram gravidă în şase luni şi am rugat-o să-mi facă nişte fotografii speciale, aşa cum făcea ea. Din păcate n-am mai apucat, iar acum trebuie să vă spun că Teo s-a dus către o lume mai bună, acolo unde va face cele mai frumoase fotografii şi unde ne vom întâlni, probabil, la un moment dat. Teo a trecut prin foarte multe lucruri în viaţa asta şi stau şi mă întreb de ce pentru un singur om, nu vreau să spun că e un caz mai special decât cei 45, dar vreau să vă dau un exemplu ca să înţelegeţi ce tip de om era Teo. După una dintre operaţii, când m-am trezit – scria ea – primul lucru pe care l-am văzut a fost icoana cu Maica Domnului. Mi-am zis, la naiba, am murit. Am înţeles că până să mă trezesc de-a binelea dădusem un recital în înjurături în limba engleză. Teo merită de la noi să n-o uităm şi îmi pare rău că n-am mai apucat să ne vedem atunci şi că acum trebuie să dăm aceste veşti înfiorătoare. Dumnezeu să te odihnească, Teo! E momentul ca dacă aceşti oameni atât de frumoşi şi de tineri şi de puternici nu mai sunt cu noi, dacă uităm acest lucru n-am făcut nimic. N-am lăsat nimic copiilor noştri, iar eu nu vreau să uit. Dumnezeu să o odihnească şi să-i aibă în grijă pe cei care acum se zbat între viaţă şi moarte”, a spus, Emma Zeicescu, cu ochii în lacrimi, în timpul emisiunii „Oameni şi fapte”, de la Realitatea Tv.

Înregistrarea emisiunii „Oameni şi fapte” de luni o găsiţi aici.

Ulterior, Emma Zeicescu a postat pe contul său de Facebook un mesaj în memoria Teodorei Maftei: „Nicio scoala din lume, niciun curs de televiziune la care am fost, niciun manual de jurnalism pe care l-am citit…niciunul nu te invata cum sa anunti moartea cuiva. Draga Teo, as fi vrut sa apucam sa facem fotografiile alea impreuna. Tu, te-ai dus intr-o lume mai buna, ne revedem mai incolo! Sa ne zambesti mereu, asa cum faceai. You rock, girl! Dumnezeu sa o odihneasca!”, a scris Emma Zeicescu, pe Facebook.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button