Emma Răducanu scrie istorie. Jucătoarea britanică de origine română a cucerit trofeul de la US Open la doar 18 ani și a doborât o serie de recorduri

12 sept. 2021
140 afișări
Emma Răducanu scrie istorie. Jucătoarea britanică de origine română a cucerit trofeul de la US Open la doar 18 ani și a doborât o serie de recorduri
Emma Răducanu scrie istorie. Jucătoarea britanică de origine română a cucerit trofeul de la US Open la doar 18 ani și a doborât o serie de recorduri. Sursa foto: Tennis365

Lumea tenisului vuiește în urma succesului surprinzător obținut de Emma Răducanu. Sportiva britanică de doar 18 ani, cu tată român și mamă chinezoaică, a devenit oficial cea mai tânără jucătoare care a câștigat un turneu de Grand Slam. De asemenea, aceasta a primit felicitări din partea Reginei Angliei, dar și din partea altor membri ai casei regale britanice.

La doar 18 ani, Emma Răducanu și-a scris numele în istorie cu ajutorul victoriei istorice de la US Open. Aceasta este cea mai tânără jucătoare ce se impune la un turneu de Grand Slam din 2004, adică de la Maria Sharapova încoace. Mai mult, tânăra sportivă cu origini române este singurul tenismen din istorie, indiferent de gen, care câștigă un Grand Slam în era Open-urilor, după ce a început turneul din calificări.

Emma Răducanu, fără pată la US Open. Sportiva nu a pierdut niciun set

Parcursul sportivei britanice este mult mai impresionant când luăm în calcul că aceasta a pornit din calificări, astfel că a fost nevoită să joace 10 meciuri la ediția din acest an a US Open. Aceasta s-a impus în toate meciurile și a ridicat trofeul, însă cel mai important aspect legat de parcursul Emmei Răducanu îl reprezintă recordul „curat” din aceste meciuri – tânăra nu a pierdut niciun set în meciurile disputate aici, potrivit Hotnews.

În finală, Emma a învins-o pe  Leylah Fernandez (19 ani), scor 6-4, 6-3, după o oră și 50 de minute de joc. În cele din urmă aceasta a ridicat trofeul de la New York deasupra capului, și va urca începând de luni până pe locul 23 în clasamentul WTA, un salt de 127 de locuri. Mai mult, aceasta a primit și un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru această performanță.

Tânăra tenismenă a fost felicitată de Regina Marii Britanii

Regina Elisabeta a Marii Britanii a lăudat-o pe Emma Răducanu în urma victoriei istorice de la US Open prin intermediul unei scrisori postate pe conturile de socializare ale Casei Regale.

„Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără și e dovada muncii tale extraordinare și a dedicării. N-am nicio îndoială că performanța ta ieșită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație a jucătorilor de tenis. Îți trimit cele mai calde urări, ție și mulților tăi fani. Elizabeth R.”, a transmis Regina Marii Britanii.

Mai mult, și Kate Middleton, soția prințului William, a trimis pe Instagram un mesaj de felicitări către sportiva britanică cu origini româno-chineze.

„Felicitări uriașe Emma Raducanu pentru performanțele tale uimitoare și victoria istorică de Grand Slam! Incredibil – suntem cu toții atât de mândri de tine ”, i-a transmis Kate Middleton.

Trebuie menționat faptul că Emma Răducanu a devenit prima tenismenă din Marea Britanie ce se impune la un Grand Slam de la Virginia Wade încoace, care a câștigat turneul de la Wimbledon în anul 1977.

Emma Răducanu își vizitează ocazional bunica din partea tatălui, care locuiește în București

Unul dintre cele mai cunoscute aspecte legate de Emma Răducanu îl reprezintă originile sale. Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoaică, Răducanu a ajuns în Marea Britanie la vârsta de doi ani. Emma a crescut în Londra și a început să joace tenis la cinci ani.

De asemenea, aceasta a declarat că își vizitează „cât de des poate” bunica din partea tatălui, care locuiește în București, dar și că mâncarea acesteia este extraordinară.

Cookies