Emisiunile preferate ale candidaților la Jurnalism:Acces Direct și Te pui cu blondele sunt educative

de:
27 iul. 2013
0 Afișari
Emisiunile preferate ale candidaților la Jurnalism:Acces Direct și Te pui cu blondele sunt educative

Profesorul George Hari Popescu de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a postat pe blogul său, cyberculture.ro, un top al emisiunilor pe care le preferă candidații la FJSC. 

Astfel, prima în topul preferințelor candidaților este În gura presei cu Mircea Badea, urmată de Dr. Oz, Tehnici esențiale de supraviețuire, How it`s made, Te pui cu blondele, Românii au talent, Vrei să fii miliardar, Apropo TV, România, te iubesc, Profesioniștii, Acces Direct, Neatza cu Răzvan și Dani, Dincolo de aparențe. 

 

sursa: cyberculture.ro

Conform observațiile profesorului George Hari Popescu, cele mai întâlnite argumente cu care elevii încearcă să-i convingă pe colegii lor să se uite la emisiunile preferate sunt:

– uitați-vă la această emisiune culturală sau de știință pentru că în mod normal vă uitați numai la prostii

– este emisiunea mea preferată pentru că mă relaxează

– este o emisiune bună pentru că durează puțin

– emisiunea e bună pentru că e difuzată devreme/tîrziu (deci nu mă ține treaz pînă tîrziu/o pot vedea după ce termin temele)

– prezentatorii sunt carismatici

– învăț cum să nu mă comport/cum să mă comport

– emisiunea e difuzată pe un post de prestigiu (acesta nu este TVR, ci Discovery, de obicei)

– nu mă face să gîndesc prea mult, o pot consuma stînd tolănit pe canapea în fața micului ecran.

Modelele liceenilor sunt:

– Mircea Badea (sau orice personaj care nu are teamă de nimic și spune adevărul)

– Dan Negru (sau orice prezentator dinamic, care dă mult din mîini și țipă)

– Dr. Oz (sau orice nutriționist care le poate face pe fete să slăbească miraculos)

Perle – Cum au argumentat candidații alegerea emisiunii preferate: „Acces Direct este o emisiune pentru oameni citiți”

Emisiunea mea preferată are o caracterizare succintă, banală, aș insista. Nici numele nu are conotații excepționale și sugerează pe cât posibil, pentru oamenii citiți, adevărata sa natură. “Acces Direct” este numele ei și te poate învăța atâtea, întrucât, o emisiune trebuie să conțină o morală bine definită, nu doar informații comerciale.

Emisiunea e cenzurată, astfel încât limbajul inadecvat este mascat. Din această cauză o puteți urmării împreună cu frații voștrii mai mici.

Datorită acestei emisiuni am aflat lucruri, care mi-au fost de folos pe plan profesional. Am aflat cum este creat un instrument muzical, ce lovituri îi pot afecta sunetul și lemnul.

Recomand această emisiune tuturor colegilor mei deoarece este un material educațional care stârnește interesul prin curiozitate, punând accentul pe calitate, nu cantitatea. Informațiile sunt transmise clar și coerent, desfășurându-se într-un mod natural. Limbajul este accesibil tuturor, lucruriile fiind expuse cât mai simplu posibil. Emisiunea se adresează tuturor celor care doresc să acceseze informații într-un mod ușor care nu necesită eforturi prea mari. Orice informație transmisă este atasată unui sir de imagini având ca scop o memorare prin asociere mai multor elemente. Structura emisiuni permite o analiza a oricărei informație expusă.

Emisiunea e gândită să acopere toate categoriile de vârstă și, chiar dacă are triunghi, se pot uita și cei slabi de înger.

Recomand această emisiune, dat fiind faptul că întrunește o multitudine interactivă și pertinentă de topici.


În acest reality show putem regăsii toate elementele necesare pentru a fi suficient de captivanți.


Spre exemplu, noi o putem considera pe Bianca Drăgușanu modelul nostru, deoarece o vedem o fată frumoasă, care a obținut tot ce și-a dorit. La o astfel de emisiune putem descoperi că nivelul ei de inteligență e zero, fapt ce ne va schimba total concepția despre modelul nostru în viață.

Mass-media e un complex de știri, informații, cancan-uri.

Interesul tinerilor față de România ar crește sesizabil dacă s-ar promova emisiuni cu caracter umoristic.


Avînd în vedere că astăzi este miercuri, vă propun să vă oferiți cadou o oră și jumătate de inteligență, de “timp nepierdut”.


Emisiunea “Cum să devi mai deștept?”, prezintă românilor gramatica limbii noastre, cei mai mulți dintre aceștia neștiind să vorbească corect din punct de vedere gramatical.


Un alt argument este și faptul că nu se promovează ipocrizia și demagogia politicienilor din fruntea țării. Prin scenetele expuse în fiecare ediție, se poate demasca indiferența cu care se răspunde comportamentului oferit de către mai înalții poporului, trăgându-se astfel un semnal de alarmă cu privire la situația delicată în care ne aflăm ca și unitate de neam.

În primul rând, o emisiune televizată nu are obligativitatea de a îndeplini criteriile fiecăruia, fiind axată asupra unei teme fixe. Aceste teme ajung să atingă numitorul comun și să trateze probabil și subiecte de interes național.

Dat fiind faptul că trăim într-o lume a tehnologiei, televiziunea face parte din rutina zilnică a fiecăruia dintre noi. Fără aceasta, consider eu, ființa umană ar fi închisă într-un cub al mediocrității, deoarece nu ar avea acces la amalgamul de informații utile, dar nici la starea de amuzament provocată de emisiuni de televiziune.

Calitățile sale m-au determinat pe mine să-mi aleg această meserie, cea de jurnalist. Consider că cei trei pași importanți pentru a-mi atinge acest țel sunt învățați de la Mircea Badea. Totul, nonconformismul și umorul. Consider că pentru a putea înțelege societatea nu este nevoie să ne uităm la emisiuni sobre care urmăresc un anumit tipar iar “În gura presei” este o astfel de emisiune. Instigă la a cunoaște mai mult despre societate, despre conducători, despre dedesupturile acesteia și nu în ultimul rînd încearcă să încurajeze tinerii la o lupta pentru a schimba ceva

Această emisiune are tematică medicală deoarece sunt prezentate informații medicale și sunt purtate discuții despre acest subiect.

Consider că, fiecare dintre noi are o emisiune favorită, din care să culeagă informații din viața de zi cu zi, în care să aflii lucruri noi și de aceea cred că cu toții ar trebui să urmărim emisiunea “România, te iubesc” după Pro TV.

Oare emisiunile de televiziune te pot educa în viață? Cu siguranță cu toți am răspunde afirmativ la această întrebare în funcție de emisiunea la care îți poți pierde timpul, sau în funcție de emisiunea ta preferată. Un prim argument, îl pot lua în funcție de timpul tău alocat, dar și în legătură cu ceea ce-ți dorești să înveți. Dacă te atrag emisiunile de divertisment sau de sănătate, politice este un pas spre a știi mai multe despre un domeniu anume. Ca să fiu precisă, emisiunea mea preferată este “Să trăiești sănătos” de pe antena 2.

Trecând prin multe etape ale vieții, prin care am trecut și noi, invitații acestei emisiuni își permit să dea sfaturi și pot spune că unele sunt comestibile.

Un prim lucru benefic ce poate fi identificat în legătură cu Top Gear este faptul că telespectatorul i-a contact cu limba engleză pură vorbită chiar de inventatorii ei.

Emisiunea aceasta urmărește îndeaproape cazurile groaznice a unor neînsuflețite rănite și oamenii care le ajută, le îngrijesc pentru a le “readuce” la viață.

Alte perle ale candidaților la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, AICI

Cookies