ȘTIRI

Emisiunile lui Mircea Badea şi Radu Banciu ar putea fi interzise de CNA

„Clasificarea programelor audiovizuale după genul acestora, altele decât operele cinematografice, se face doar în funcţie de tipurile de programe prevăzute în structura de programe aprobată de Consiliu”, se precizează în proiectul citat de Rtv.net.

Conform Deciziei CNA, o televiziune şi un radio poate avea în structura sa: programe de informare, programe educative, culturale, religioase, filme (de ficţiune, de animaţie, documentare, seriale), programe de divertisment şi alte tipuri de programe, publicitate şi teleshopping. Pentru nerespectarea acestei decizii, televiziunile şi radiourile vor putea fi sancţionate cu amendă până la 100.000 de lei.

„Ca unică autoritate de reglementare, control şi sancţiune în audiovizualul românesc CNA propune astăzi o reglementare care se impunea de mult timp şi anume precizarea genurilor de emisiuni, aşa cum sunt ele aprobate prin structura de programe care ajunge la CNA, pentru o corectă informare a publicului. Câştigă şi realizatorii care îşi asumă dinaintea intrării în emisie ceea ce vor să facă şi îşi gândesc demersul de aşa natură încât mesajul să ajungă sigur la toţi telespectatorii, câştigă şi consumatorii de media care sunt avizaţi ce program urmează să vadă şi care sunt corect informaţi”, a declarat Laura Georgescu, preşedintele CNA, după şedinţa de joi a Consiliului.

Presedintele CNA a precizat că aceste tipuri de emisiuni ‘nu aveau voie să apară pe ecran pentru că nu sunt definite în legislaţia audiovizuală românească’.

Laura Georgescu a adăugat că decizia va intra în vigoare la zece zile de la apariţia sa în Monitorul Oficial.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button