Emisiunile Biziday, Vorbește liber, Foc încrucișat și Starea nației RĂMÂN în GRILA TVR

de:
19 sept. 2014
0 Afișari
Emisiunile Biziday, Vorbește liber, Foc încrucișat și Starea nației RĂMÂN în GRILA TVR

Anunțul vine în urma unei întâlniri a Grupului de lucru pentru stabilirea programelor TVR din această toamnă, întâlnire ce a avut loc vineri, scrie hotnews.ro.

Din cauza tensiunilor dintre președintele-director general Stelian Tănase și majoritatea membrilor Consiliului de Administrație al TVR, în ultimele zile au apărut temeri că emisiunile respective, unele abia lansate, ar putea fi scoase din grilă.

Joi, Stelian Tănase descria situația drept „o dispută pe independența editorială” a TVR și acuza presiuni politice de „sus de tot, la nivel guvernamental” pentru eliminarea unor realizatori. 

CITEȘTE ȘI: Moise Guran, cenzurat? E scos din grila de toamna a TVR. BiziDay nu va mai apărea, începând de luni

Precizarile de vineri ale TVR:

Începand de luni, 22 septembrie, canalele TVR vor funcționa în baza grilelor de programe aprobate prin Programul de Redresare economică și Memorandumul din 2012. Decizia a fost luată astăzi de Comitetul Director (CD) și va fi înaintată, spre informare, luni, 22 septembrie, Consiliului de Administrație (CA) al TVR.

Măsura a fost discutată în cadrul unui grup de lucru înființat prin hotărârea Consiliului de Administrație, grup alcătuit din membri CA și CD, care s-a întrunit astăzi, într-o primă ședință.

Emisiunile „Biziday”, „Vorbește liber”, „Foc încrucișat” și „Starea nației” își vor păstra locul în grilă.

Grilele sunt stabilite de directorii Televiziunii. CA nu are niciun cuvânt de spus în privința grilelor, ci doar în privința strategiei și structurii de programe.

TVR anunță acum o decizie ce vizează grilele, nu menționează nimic despre schimbări la nivelul strategiei sau structurii programelor.

Cookies