Tranzacţia anului în retail-ul online: O companie sud-africană a cumpărat 70% din eMag

de:
30 iul. 2012
0 Afișari
Tranzacţia anului în retail-ul online: O companie sud-africană a cumpărat 70% din eMag

Acţiunile rămase vor fi împărţite între Iulian Stanciu, directorul general al retailer-ului online (21,6%) şi Radu Apostolescu, singurul acţionar care a fost implicat şi în lansarea eMag (8,4%).

Datele de acţionariat nu au fost modificate încă la Registrul Comerţului, retailer-ul fiind încă deţinut în acte de Asesoft Distribution (80,67%), Radu Apostolescu (13,33%) şi Asesoft Web (3%).

Grupul sud-african a cumpărat toate acţiunile deţinute de Sebastian Ghiţă (circa 40,3%) şi câte o jumătate din titlurile lui Iulian Stanciu (peste 20%) şi Radu Apostolescu (peste 8%), potrivit unor informaţii de pe piaţă.

Asesoft Distribution, compania prin care Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu controlau eMag, a înfiinţat săptămâna trecută o nouă firmă, pe care au fost transferate acţiunile retailerului, anunţă zf.ro.

„Eu voi fi in continuare directorul general al companiei, iar Radu director de dezvoltare. Cei de la Naspers nu se vor implica în managementul companiei, toate contractele vor fi păstrate si dezvoltate”, a spus Iulian Stanciu într-o scrisoare trimisă către partenerii de afaceri, citat de WallStreet.ro.

Negocierile au inceput în toamna lui 2011, iar tranzacţia a fost finalizată vineri, 27 iulie, conform unui oficial Naspers.

eMag a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 146,6 milioane de euro şi un profit net de circa 1,2 milioane de euro, potrivit Ministerului de Finanţe.

Cookies