EMA a autorizat vaccinul Novavax. Serul are o eficiență de peste 90%

20 dec. 2021
169 Afișari
EMA a autorizat vaccinul Novavax. Serul are o eficiență de peste 90%
EMA a autorizat vaccinul Novavax. Serul are o eficiență de peste 90%

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat administrarea serului împotriva covid-19. Vaccinul Novavax este produs pe bază de proteine și se administrează, pentru început, în două doze.

EMA a autorizat vaccinul Novavax. Serul are o eficiență de peste 90% și este pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani.

EMA a autorizat vaccinul Novavax

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), a autorizat luni serul împotriva covid-19 dezvoltat de compania americană Novavax. Vaccinul folosește o tehnologie diferită față de serurile care deja sunt aprobate la nivelul Uniunii Europene. A fost folosită o tehnologie pe bază de proteine care provoacă un răspuns imunitar.

Persoanele care au vârsta de peste 18 ani se pot vaccina cu acesta. Concluziile au demonstrat că vaccinul îndeplinește criteriile Uniunii Europene pentru eficacitate, siguranţă şi calitate.

Te-ar mai putea interesa și: Decizie finală asupra certificatului verde obligatoriu pentru angajați

Vaccinul poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius, iar acest lucru este benefic deoarece poate facilita distribuirea sa.

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat că simptomele secundare cele mai întâlnite din timpul testelor au fost ușoare, până la moderate. Simptomele au trecut în câteva zile de la administrarea serului împotriva covid-19.

Serul are o eficiență de peste 90%

Eficiența vaccinului este de peste 90%. Serul este eficient și împotriva altor variante îngrijorătoare de covid-19, (dar nu și împotriva variantei Omicron, deoarece la acel moment noua tulpină nu fusese depistată), potrivit datelor obținute într-un test clinic avansat, scrie Bloomberg.

Decizia finală în ceea ce privește aprobarea vaccinului urmează să fie luată de Comisia Europeană, condusă de preşedintele Ursula von der Leyen. Se așteaptă ca decizia să fie una pozitivă, deoarece Comisia Europeană ține cont, de fiecare dată, de recomandările făcute de EMA.

În momentul în care executivul blocului comunitar va aproba vaccinul împotriva covid-19 dezvoltat de compania americană Novavax, acesta va deveni al cincilea ser împotriva virusului SARS-COV-2 aprobat la nivelul Uniunii Europene. În prezent sunt aprobate serurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna şi Johnson & Johnson.

Novavax a obținut prima autorizație, luna trecută, în Indonezia. În Japonia așteaptă aprobarea și va fi produs și distribuit de Takeda Pharmaceutical.

Cookies