”Elixirul Dragostei”, la Opera Comică pentru Copii din București. Avanpremiera este pe 24 februarie, de Dragobete. Plus ateliere de mărțișoare

15 feb. 2023
58 afișări
”Elixirul Dragostei”, la Opera Comică pentru Copii din București.  Avanpremiera este pe 24 februarie, de Dragobete. Plus ateliere de mărțișoare
”Elixirul Dragostei”, la Opera Comică pentru Copii din București. Avanpremiera este pe 24 februarie, de Dragobete. Plus ateliere de mărțișoare / Sursa foto: Facebook Opera Comică pentru Copii

Dacă nu aveți planuri pentru luna februarie, sau pur și simplu nu știți ce să faceți într-o zi obișnuită, atunci Opera Comică pentru Copii vine cu idei de activități interactive pentru orice categorie de vârstă, de la bunici la copii care au chef de o partidă de râs sănătoasă. Opera ”Elixirul Dragostei” va putea fi văzută în avanpremieră la Opera Comică pentru Copii din București.

”Elixirul Dragostei”, la Opera Comică pentru Copii din București

De Dragobete, Opera Comică pentru Copii (OCC) din Capitală, invită spectatorii la avanpremiera operei ”Elixirul Dragostei” care va avea loc pe data de 24 februarie 2023. Aceasta este celebra lucrare a autorului Gaetano Donizetti, un compozitor italian. Punerea pe scenă a acestei opere este realizată de maestrul Cristian Mihăilescu, care promite publicului că montarea va avea mai multe momente comice decât lucrarea în sine.

Efectele comice îmbinate cu poantele și aluziile la viața de zi cu zi vor face deliciul publicului. ”Elixirul Dragostei” va reprezenta o întreagă aventură pentru personaje, interpreți și spectatori, care implică salturi în timp, călătorii în spațiu, personaje din alte lumi.

Despre ”universul” operei puse în scenă și atelierele de mărțișoare

Maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului, a declarat în legătură cu punerea în scenă a ”universului” marcat de acest elixir al dragostei:

De aceea i-am dat o dimensiune… interstelară. Acțiunea spectacolului se va desfășura pe Pământ, dar și în cosmos, în diverse galaxii pe care le vom traversa împreună cu spectatorii. Pentru a ilustra această călătorie am fost foarte mult ajutat de proiecții, de ecranul nostru cu leduri, dar și de multe alte „plutiri”, ca să spunem așa, printre astre, la care vor lua parte și spectatorii maturi, dar mai ales cei tineri, copiii. Iată că elixirul dragostei plutește în univers, nu numai pe Pământ. Am pornit, de data aceasta, de la cuvintele pe care le spune Dulcamara de când apare în scenă: sunt cunoscut în toată lumea, dar și în alte sfere.

Acest univers unde elixirul dragostei plutește a fost realizat de scenograful Adrian Damian, în timp ce costumele au fost concepute de creatoarea Iolanda Mutu. Pentru punerea în scenă a acestei opere, se vor folosi toate resursele tehnice ale scenei de la OCC, de la efecte speciale la decor și lumini.

Biletele pentru ”Elixirul Dragostei” pot fi cumpărate de AICI.

”Elixirul Dragostei”, la Opera Comică pentru Copii din București. Avanpremiera este pe 24 februarie, de Dragobete. Plus ateliere de mărțișoare
”Elixirul Dragostei”, la Opera Comică pentru Copii din București. Avanpremiera este pe 24 februarie, de Dragobete. Plus ateliere de mărțișoare / Sursa foto: Facebook OCC

La sfârșitul lunii februarie, mai exact în ultimele două weekend-uri din lună, la Opera Comică pentru Copii din București, se vor ține mai multe ateliere unde copiii vor putea să creeze simboluri unicate ale primăverii, pe care vor putea ulterior să le dăruiască persoanelor dragi. Accesul la activități se face pe baza tichetelor cumpărate de la Magazinul OCC, valoarea unui tichet fiind de 3 RON.

Înscrieri pentru școala de vară

Opera Comică pentru Copii organizează a doua ediție a ”Școlii de Vară”, program care cuprinde 2 serii a câte 2 săptămâni de distracție și jocuri educative la sediul instituției, în timpul vacanței de vară a elevilor, în perioada 3-14 iulie 2023 (seria I), respectiv 17-28 iulie 2023 (seria a II-a). Timp de 10 zile, 8 ore pe zi cu pauze de mese incluse, copiii se pot distra la atelierele interactive alături de artiștii OCC.

Proiectul este adresat grupelor de vârstă 4-6 ani, 7-9 ani și 10-12 ani, iar costul este de 90 de lei/zi, cu mese de prânz și gustări incluse; seria de 2 săptămâni va cuprinde 10 zile și va avea un cost final de 900 de lei. Persoanele care se înscriu până pe data de 31 martie 2023 beneficiază de un cost promoțional redus cu 10%.

Escape Room și petreceri aniversare la OCC

OCC pune la dispoziția publicului și experiența unui Escape Room, unde copiii au la dispoziție o oră pentru a găsi indiciile ascunse din una dintre cele două încăperi: „Cavalerul Harap Alb” și „Aventurile Punguței cu doi bani” alături de echipa lor de prieteni. Biletele sunt disponibile AICI.

De asemenea, Opera Comică pentru Copii oferă posibilitatea celor mici să își sărbătorească ziua de naștere la sediul instituției, în două variante: petrecere la spectacolele din stagiune sau la Escape Room. Rezervările se fac chiar și cu câteva luni înainte, la numerele de telefon: 0751 261 479 (pentru spectacol) și 0751.092.780 (pentru escape room).

Cookies