ȘTIRI

Elicopter SMURD prăbușit: Victimele au strigat Ajutor! Înghețăm! Faceți ceva!

O martoră la prăbușirea elicopterului SMURD  a relatat, la televiziuni, că elicopterul a coborât ușor până la suprafața apei, ca și cum ar fi încercat să aterizeze. La impactul cu apa, însă, s-a răsturnat. 

Victimele au strigat mult timp după ce elicopterul s-a prăbușit: „Au strigat, nu numai Ajutor! Ci și Înghețăm! Faceți ceva! Veniți mai repede” – a declarat martora.

Medicul LAura Vizireanu a fost adus la mal de către civili, a mai declarat martora. 

Un elicopter al SMURD s-a prăbușit în lacul Siutghiol de lângă stațiunea Mamaia, către Năvodari, luni, în jurul orei 16:00. Toți cei patru membri ai echipajului au decedat. Doctorița, în vârstă de 38 de ani, a fost scoasă la mal după o oră, iar după aproape o oră în care au fost efectuate manevre de resuscitare i-a revenit pulsul și a fost transportată la spital, unde, însă, a decedat. O a doua victimă a fost găsită în jurul orei 21.25 Victimele ar fi strigat după ajutor în jurul orei 16:05, cât timp elicopterul ar mai fi plutit. Asistenta medicală de la bord și-ar fi anunțat chiar azi viitorul soț, printr-un SMS, că este însărcinată, informează Realitatea. Elicopterul a făcut doar trei zboruri pentru SMURD, până acum, fiind de curând predat ISU Dobrogea.

Toți cei patru membri ai echipajului au decedat.

UPDATE 00:24 – Copilotul elicopterului prăbuşit a fost găsit legat de scaun cu centura, la şase metri adâncime

Copilotul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol a fost găsit legat de scaun cu centura de siguranţă, la o adâncime de şase metri, a spus un scanfandru de la ISU Dobrogea care a participat la căutări, el adăugând că intervenţia este dificilă din cauza temperaturii scăzute şi a mâlului.

UPDATE 00:05 – A treia persoană din elicopterul prăbuşit, adusă la mal de scafandri

A treia persoană din elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol a fost adusă, luni noapte, la mal de scanfandri, iar la ora transmiterii acestei ştiri medicii îi fac masaj cardiac.

Potrivit primelor informaţii de la faţa locului, este vorba despre pilotul elicopterului prăbuşit, echipajele medicale care aşteptau pe ponton începând imediat să îi facă masaj cardiac, bărbatul urmând să fie dus apoi în ambulanţa SMURD, unde vor continua manevrele de resuscitare, după care va fi dus la spital şi vor fi urmate aceleaşi proceduri ca şi în cazul copilotului găsit în urmă cu aproape trei ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button