ELICOPTER MILITAR PRĂBUŞIT la Sibiu: Cei doi supraviețuitori au fost operați

de:
22 nov. 2014
0 Afișari
ELICOPTER MILITAR PRĂBUŞIT la Sibiu: Cei doi supraviețuitori au fost operați

ELICOPTER MILITAR PRĂBUŞIT la Sibiu:

Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani, după cum a anunţat MApN. Ei au fost aduşi în Bucureşti având arsuri şi fracturi.

Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat. „Avea traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. A fost dus direct în sală, fiind operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore”, a precizat directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu pentru Mediafax.ro.

Comandorul va mai fi operat, întrucât la investigaţii a fost descoperit un corp străin într-un plămân, care îi îngreunează respiraţia. El este, în continuare intubat, a mai spus medicul.

ELICOPTER MILITAR PRĂBUŞIT la Sibiu:

Şi Valentin Bora a fost operat sâmbătă noaptea. „Avea arsuri mai superficial grad III, cam 5-7 la sută, restul fiind arsuri intermediare. A venit cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri”, a precizat dr. Niţescu.

Luni va fi făcută o nouă evaluare a pacienţilor şi vor continua operaţiile ce vizează arsurile.

În acest moment, pentru ambii militari, prognosticul este rezervat.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la un spital din Târgu Mureş.

Cookies