ȘTIRI

Elevilor de gimnazilor li s-ar putea tăia din vacanța de iarnă. Revenire la școală din 3 ianuarie

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că cele două săptămâni de vacanță se vor recupera în ianuarie, fiind scurtată vacanța de iarnă.

​Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că cele două săptămâni de vacanță se vor recupera în ianuarie, cu prezență fizică, între 3-14 pentru elevii de gimnaziu și liceu și între 10-14 pentru cei din ciclul primar, care ar fi avut oricum o săptămâna de vacanță în octombrie.

Astfel, aceste săptămâni din ianuarie vor fi din primul semestru școlar, iar semetrul al doilea se va muta pe 17 ianuarie.

„Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Cîmpeanu pentru Educațieprivată.ro, și citat de Hotnews.

Ministrul educației a explicat ulterior, pentru HotNews.ro, că se decalează începutul semestrului al doilea, care urma să înceapă pe 10 ianuarie, cu o săptămână – deci până pe 17 ianuarie – iar săptămâna care se pierde astfel din semestrul al doilea se va recupera în timpul săptămânii „Școala Altfel”, la care se va renunța, adică în perioada 8-14 aprilie.

Vacanța de iarnă, din perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, are loc între joi, 23 decembrie 2021 – duminică, 9 ianuarie 2022, conform structurii anului școlar 2020-2021.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button