Elevii vor fi testați în zilele de marți și vineri, săptămâna aceasta. Două milioane de teste de salivă au fost livrate

13 dec. 2021
103 afișări
Elevii vor fi testați în zilele de marți și vineri, săptămâna aceasta. Două milioane de teste de salivă au fost livrate
Elevii vor fi testați în zilele de marți și vineri, săptămâna aceasta. Două milioane de teste de salivă au fost livrate

Testele rapide de salivă au fost încărcate în camioane și au plecat luni dimineață către inspectoratele școlare din România, a comunicat luni dimineață DSU. Săptămâna aceasta, 13 - 17 decembrie 2021, s-a decis schimbarea zilelor de testare, iar elevii vor fi testați marți și vineri.

Elevii vor fi testați în zilele de marți și vineri, săptămâna aceasta. Două milioane de teste de salivă au fost recepționate, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență. Ministerul Educației a explicat că, în școlile unde au existat probleme cu livrarea testelor de salivă, testarea se va face în zilele de marți și vineri.

Elevii vor fi testați în zilele de marți și vineri, săptămâna aceasta

Testare copiilor pentru școală nu a fost suspendată, dar din cauza întârzierii livrării testelor rapide antigen de salivă, s-a decis schimbarea zilelor de testare. Această schimbare se aplică în săptămâna 13 – 17 decembrie 2021 și va avea loc în zilele de marți și vineri. În schimb, în școlile unde nu au existat aceste probleme, testarea se va face ca până acum, în zilele de luni și joi, potrivit informațiilor oferite de Ministerul Educației.

Săptămâna trecută s-au folosit 6,5 milioane de teste de salivă pentru elevi. Dintre acestea, 150 de teste au fost pozitive, iar 25% dintre ele au fost confirmate prin teste PCR.

Te-ar mai putea interesa și: Mai mulți elevi care au ieșit pozitivi la testele de salivă, negativi la testele PCR. Ce declară ministrul Sănătății | UPDATE

Testele care ajung luni în școli nu sunt suficiente pentru toată săptămâna. Pentru ziua de joi ar urma să fie livrate alte noi teste.

Două milioane de teste de salivă au fost livrate

Recepția celor două milioane de teste a fost realizată duminică noapte spre luni, iar camioanele IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) au fost încărcate cu testele rapide de salivă și au pornit luni dimineață spre inspectoratele școlare din România pentru a fi livrate, conform caietului de distribuție elaborat de Ministerul Educației, a comunicat DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență).

Termenul de livrare pe care îl avea această societate comercială pentru aceste teste era pentru data de 20 decembrie 2021, potrivit informațiilor transmise de IGSU într-un comunicat de presă.

Te-ar mai putea interesa și: Noile reguli la intrarea în România de sărbători: carantină redusă la 10 zile

Cookies